Gradite li novu kuću ili renovirate staru? Pravilnim sustavom ventilacije do života bez vlage i plijesni

VV | 18.1.2023. u 09:57h | Objavljeno u Sponzorirano
Ljekarne VŽŽ

Suvremeni trendovi u gradnji i renoviranju teže optimalnoj izolaciji ili potpunoj nepropusnosti. Međutim, time nanosimo velike štete našem životnom okruženju jer onemogućavamo da kuća „diše“ i time stvaramo lošu kvalitetu zraka unutar prostora koji može dovesti do vlage, plijesni i gljivica te tako direktno narušiti naš imunološki sustav.

2022-04-08-14-12-4316-_1.jpg

- Zamjenom prozora i renoviranjem fasadnog sustava postižemo da toplina ne izlazi iz kuće, ali se u isto vrijeme može dogoditi da nam dom bude previše hermetičan. Nepropusni objekat je katastrofa. Nije pogodan za život. U njemu nema dovoljno kisika, vidimo kondenzaciju na prozorima, počinje se pojavljivati ​​plijesan u kutovima prostorija - objašnjava Domen Gjuras iz Lunosa - to rezultira lošim zrakom u kući.

prozracivanje.png

Ugradnjom Lunos sustava omogućavate domu da „diše“ i time onemogućava stvaranje vlage i plijesni

Ventilacijski sustav kao dugoročno rješenje

Ako ste u procesu gradnje nove kuće i želite spriječiti sve navedeno ili se pak već sad borite s prekomjernom vlagom I plijesni, krajnje je vrijeme da nešto poduzmete. Jedno od najučinkovitijih i najisplativijih rješenja svakako je ugradnja ventilacijskog sustava jer dugoročno rješavaju navedene probleme.

Zašto ventilacijski sustav?

• Iznimno efikasan u borbi protiv vlage i plijesni

• Jednostavna instalacija – novogradnja i starogradnja

• Uređaji za povrat topline učinkovitiji od 90%

• Antialergijski filteri- spriječavaju ulazak prasine, peludi I ostalih štetnih čestica izvana

• Stalni dotok svježeg zraka bez značajnih gubitaka topline

brod.png

Maja Curavić, vlasnica restorana “Table for two”, kao i mnogi drugi naši kupci, dugoročno je riješila problem vlage i plijesni

Koju vrstu ventilacijskog sustava odabrati?

Decentralizirani sustav ventilacije - osigurava dovod svježeg zraka u vaš dom dok se svi prozori i vrata mogu zatvoriti i time uštediti energiju koja bi se gubila izlaskom topline. Sustav radi na način da ventilatori odvode ispušni zrak prema van preko ventilacijskih okna ili izravno kroz vanjsku stijenku, a svježi zrak ulazi u prostorije kroz zidne ulazne jedinice. Protok zraka sprječava stvaranje vlage, plijesni I gljivica te omogućava svjež i kvalitetan zrak u prostorijama.

Kada i kako krenuti s ugradnjom ventilacijskog sustava?

Ukoliko gradite novi objekt, preporučamo da s ugradnjom ventilacijskog sustava krenete što prije. Vrlo je ekonomično i korisno pojedine radove izvesti što je moguće ranije- u fazi izgradnje i pripremiti sve što je potrebno za naknadnu ugradnju ventilacijskog sustava. Ovim korakom znatno ćemo ubrzati naknadnu gradnju, ali i pojeftiniti je.

Kod obnove starijeg objekta ugradnja ventilacijskog sustava je tim prikladnija, jer objekti starije gradnje često ne pružaju optimalne uvjete za život. Ako, primjerice, odlučimo promijeniti prozore na starijoj zgradi, to će značiti da će prozori biti puno čvršće nego prije. Zbog toga će se brzo početi pojavljivati ​​neugodni mirisi, prekomjerna vlaga i plijesan. Sve navedeno vrlo je štetno za naše zdravlje i uvelike smanjuje kvalitetu života. Zato je u ovom slučaju gotovo nužno pronaći rješenje koje će nam omogućiti svjež zrak i visoku kvalitetu boravka u zatvorenom prostoru.

smartcomfort.jpeg

Automatska regulacija razine vlage I CO2 unutar prostora te 24 satna ventilacija

Bez obzira radi li se o novogradnji ili adaptaciji starijeg objekta – u oba slučaja ugradnja ventilacijskog sustava ima smisla, a njegovi će se pozitivni učinci zasigurno vrlo brzo pokazati te odraziti na kvalitetu života.

Za više informacija posjetite www.lunos-hrvatska.com ili nazovite 01 4816 581.