CENTAR ANANDA Ljubaznost - mogućnost koja uvijek donosi više

Mr.sc. Maja Šegović, CF | 18.5.2023. u 14:04h | Objavljeno u Sponzorirano

Ljubaznost. Gdje je? Koji oblik ima? Kako se percipira? Na što se odnosi? Ovdje bih govorila o ljubaznosti u svjetlu Access Consciousness®-a.

ananda_18052023_7.jpg

U našoj kulturi, kad netko kaže "ljubaznost", mi mislimo na nešto usmjereno prema drugima. Mislimo o osmijehu, pristojnom ophođenju, nečemu što prvenstveno ima vanjski oblik.

A što je s ljubaznošću prema sebi? Koliko puta kažemo sami sebi da smo nespretni, da smo neprikladni, i sl.? Što bi bilo da počnemo od sebe? Biti ljubazni prema svom postojanju. Prema svojim mislima. Prema svom tijelu? Prema onome što činimo? Prema onome što smo bili do sada? Što bi bilo kada bismo za sve što činimo, kako djelujemo, koje aktivnosti poduzimamo, pitali: "Da li je ovo ljubazno prema meni i da li je ovo ljubazno prema drugima?" Kako bi život izgledao da djelujemo samo iz tog pitanja?

Svaka naša misao i emocija u našem tijelu proizvodi niz molekula koje imaju fiziološki učinak. Počnemo li svjesno prakticirati ljubaznost prema sebi, to će se odraziti na više nivoa unutar nas. Na fiziološkom, na fizičkom i na emocionalnom, kao i na percepciji sebe u okolini.

U Access®-u pristupamo svjesnosti o ljubaznosti postavljanjem pitanja. Ta pitanja uvodimo u svakodnevnu rutinu. Svaki puta u danu kada primjetimo neku neljubaznu misao prema/o sebi, postavljamo pitanje. Neka od njih su: "Da li je ovo ljubaznost prema meni?", "Koje izbore ovdje imam koji bi donijeli više ljubaznosti?", "Što ovdje mogu biti i činiti što bi bilo ljubazno za sve nas?". To je tek dio pitanja.

ananda_18052023_2.jpg

Na ovaj način počinjemo svjesno usmjeravati svoju energiju (misli) u nove tokove. Usmjeravamo se prema sebi i mijenjamo vibraciju obesnaživanja sebe u onu koja nas osnažuje. Učenje ovih pitanja spada u verbalne facilitacije i u kombinaciji sa Bars- tretmanom ili nekim drugim tjelesnim procesom, donosi promjenu. Počinjemo se drugačije "osjećati" sa sobom i okolina opaža da smo novi. Promjena je to brža, što više tijekom dana to primjenimo.

ananda_18052023_1.jpg

Tada možemo početi usmjeravati ljubaznost i na okolinu. Ljubaznost prema okolini, u smislu Access®-a, uključuje to da ne činimo ono što bi nanijelo bilo kakvu štetu nekome/nečemu. Ona je energetska i manje je bitno koju formu ima. Izabiremo li svoje akcije na temelju ovakvih pitanja, energija onoga što time stvaramo doprinosi boljitku nas i svega/svih oko nas.

Mr.sc. Maja Šegović, CF
Ananda, centar za unapređenje kvalitete života

ananda_18052023_4.jpg

Nadolazeći događaji u Centru Ananda:

18.05. 19 h Zoom edukacija: Pretpostavljene i reaktivne realnosti
https://facebook.com/events/s/access-pretpostavljene-i-reakt/964852321211504/

25.05. 19 h Besplatno Zoom druženje: Upoznaj i pozdravi CF-a i Okusi simfoniju mogućnosti https://facebook.com/events/s/free-zoom-upoznaj-i-pozdravi-c/784438762995422/

27.-30.5. Temeljni tečaj: https://facebook.com/events/s/access-tecaj-novi-temeljni-tec/2550063125133357/

mob: +385992789363
e-mail: Ova e-mail adresa je zaštićena od spambota. Potrebno je omogućiti JavaScript da je vidite.
Facebook: anandavarazdin ili Maja Segovic CF
Instagram: @anandavarazdin ili @Maja_Segovic
Youtube: @anandavarazdin ili @majasegovic9985
Web: anandacentar.site

Označeno u