FOTO: Četristotinjak mališana sudjelovalo na Dječjem fašniku v Marofu Foto: Mario Šamec

FOTO: Četristotinjak mališana sudjelovalo na Dječjem fašniku v Marofu

| 6.2.2016. u 12:24h | Objavljeno u Našim krajem

Gotovo četiristo mališana sudjelovalo je danas na „Dječjem fašniku v Marofu“ održanom ispred Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“. Počelo je povorkom od Gradskog dječjeg vrtića preko Zagorske, Ulice kralja Tomislava i Ulice Antuna Mihanovića do Kulturnog centra „Ivan Rabuzin“. Vrhunac „Dječjeg fašnika v Marofu“ bio je na vanjskoj pozornici ispred Kulturnog centra gdje su predstavljene sve grupe kojih je zaista bilo mnogo.

- Ove smo se godine odlučili za nešto drugačiju organizaciju odnosno na „Dječji fašnik“. Klinci su se stvarno pripremali za današnju manifestaciju, a priprema maski trajala je mjesec dana. Organizacijski nije bio lagan posao jer smo ove godine promijenili mjesto održavanja „fašnika“ i bio je to test za sve nas – izjavila je Renata Horvatić iz Turističke zajednice Grada Novog Marofa.

Sudeći po broju posjetitelja i atmosferi koja je vladala na „Dječjem fašniku v Marofu“ test je položen s najboljom ocjenom. Horvatić se osvrnula i na tradiciju „fašnika“ u Novom Marofu koja postoji već dugi niz godina.

- Do prošle godine dominirale su odrasle grupe što se tiče maskiranja, a ove smo se godine posvetili djeci – pojasnila je Horvatić. Očekuje da bi se iduće godine mogle ponovno odazvati starije grupe, a moguće je proširenje „fašnika“ i na dva dana.

U organizaciju „Dječjeg fašnika v Marofu“ uključio se i Grad Novi Marof. Za sve posjetitelje osigurane su nezaobilazne krafne, kuhano vino i čaj, te dobra zabava.

Gradonačelnik Siniša Jenkač naveo je „Dječji fašnik“ kao samo jednu u nizu manifestacija posvećenu mladima. Podsjetio je da osnovna i srednja škola provode veliki broj izvannastavnih aktivnosti za mlade, a tu su i udruge mladih koje provode svoje aktivnosti. Naglasio je da će u svom radu mladi uvijek imati potporu Grada.

Galerija slika