Čačić: Holy je bila apsolutno najnesposobnija ministrica Foto: VV arhiva

Čačić: Holy je bila apsolutno najnesposobnija ministrica

M.P./Varaždinske vijesti | 2.11.2015. u 11:44h | Objavljeno u Aktualno

Predsjednik reformista Radimir Čačić komentirao je i izjave Mirele Holy na prošlotjednoj pressici u Varaždinu. Priopćenje prenosimo u cijelosti.

- Izjave predstavnika ORaH-a kao stranke koja je na izborima za Vijeća mjesnih odbora u Varaždinu dobila točno 10 puta manje glasova od Reformista odnosno ukupno čak jednog vijećnika, ne bih niti komentirao.

Što se gospođe Holy tiče, moj stav je poznat i dalje tvrdim da je bila apsolutno najnesposobnija ministrica, koja u svojem malom ali važnom resoru nije napravila ništa dobrog, ali je svojim neradom napravila puno štete.

Cijelo njezino djelovanje bazirano je na laži, jer kad je obnašala funkciju ministrice upravo je njezin tadašnji pomoćnik Davor Škrlec kao predsjednik Povjerenstva za procjenu utjecaja na okoliš termoelektrane Plomin C, svojim glasom odlučio o izdavanju ekološke dozvole za TE Plomin C jer je glasao – ZA!

Nakon što je Holy smijenjena s pozicije ministrice zbog pokušaja zapošljavanja svojih prijateljica u državnim tvrtkama, stav se u potpunosti mijenja i cijela priča ORaH-a gradi se upravo na odbijanju PLOMINA C, a koji su upravo oni izglasali!

Što se tiče optužbi da sam ja kao ministar gospodarstva nju i njezinog nasljednika spriječio u donošenju bilo kakvih odluka pa tako i odluka vezanih uz Varaždin, je naravno, još jedna potpuna laž i nikada je nitko nije izrekao osim gđe Holy. Nakon što sam je javno pozvao da tu laž potpiše, izjavila je da ona može govoriti što želi jer je štiti saborski imunitet. Kako taj imunitet traje još kratko vrijeme, odnosno do prestanka zastupničkog mandata, još je jednom pozivam da se na svoje laži potpiše, kako bih je odmah nakon izbora mogao tužiti - stoji u priopćenju.