Rožmarić: Nezakonite, kriminalne radnje u Čačićevom Coningu

| 28.10.2015. u 15:22h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

 „Tragom novca do počinitelja“ naziv je konferencije za novinare koju saziva varaždinski odvjetnik Tihomir Rožmarić.

- Iznijet ću najnovije relevantne podatke o procesu koji je vezan za nezakonite, kriminalne radnje u tvrtki Coning za koje se sumnjiče Marija i Radimir Čačić, objašnjava Rožmarić u pozivu za konferencija koja bi se trebala održati u ponedjeljak, 2. studenoga, u 9 sati u Rotary sobi hotela Turist.

Želja mu je, kako pojašnjava, da informira javnost i građane o kakvom se sve počinjenju kaznenih djela radi s obzirom da zastupa dio vjerovnika koji imaju određena potraživanja od Coninga. Iako je sklopljena predstečajna nagodba nad ovom tvrtkom s točno utvrđenim obvezama, Rožmarić kaže da se se one ne ispunjavaju prema vjerovnicima.  

- Svima je poznato da je osnivač tvrtke Coning te jedan od suvlasnika Radimir Čačić kandidat na predstojećim parlamentarnim izborima, a nedopustivo je da svojim možebitnim izborom u Hrvatski sabor želi steći političku zaštitu i imunitet. Meni nije želja i cilj blaćenje i sramoćenje bilo koga jer kao dugogodišnji odvjetnik dobro znam da to podliježe mogućnosti tužbe za klevetu, već mi je želja i cilj da se ljudi za koje postoje osnovane sumnje u počinjenje teških kaznenih djela i zloporaba u gospodarskom poslovanju ne mogu kandidirati za obavljanje časnih i odgovornih dužnosti u društvu, naglašava Rožmarić koji najavljuje da će više o svemu reći na zakazanoj konferenciji za novinare.