Mošmondor: Krši li župan zakon svjesno ili se Natalija Martinčević neistinito predstavlja?

Mošmondor: Krši li župan zakon svjesno ili se Natalija Martinčević neistinito predstavlja? Foto: Varaždinske vijesti

- U posljednje vrijeme putem medija su prezentirane su razne aktivnosti Turističke zajednice Varaždinske županije, mnoge se i najavljuju, a teško je ne primijetiti da sve aktivnosti promovira "predsjednica" Turističke zajednice Varaždinske županije Natalija Martinčević. Moje vijećničko pitanje, koje i pismeno poslano županu, glasi: Župane, kršite li zakon svjesno ili uz savjet Vaše posebne savjetnice, ili se Natalija Martinčević neistinito predstavlja - rekao je na današnjoj konferenciji za novinare Zlatan Mošmondor, županijski vijećnik HNS-a i potpredsjednik Županijske skupštine Varaždinske županije.

- Naime, u članku 18., stavku 2. Zakona o turističkim zajednicama piše "Dužnost predsjednika turističke zajednice općine ili grada i županije obnaša općinski načelnik ili gradonačelnik, odnosno župan ovisno o jedinici lokalne, odnosno područne (regionalne) samouprave za područje koje je turistička zajednica osnovana". U članku 29. Statuta Turističke zajednice Varaždinske županije piše "Predsjednik Zajednice saziva i predsjeda sjednici Turističkog vijeća. U slučaju odsutnosti, odnosno spriječenosti predsjednika, sjednici vijeća predsjedava Zamjenik predsjednika kojeg odredi predsjednik Zajednice i koji za svoj rad odgovara predsjedniku Zajednice",, dok u članku 36. Statuta piše "Dužnost predsjednika Zajednice obnaša župan Varaždinske županije" - obrazložio je Mošmondor svoje pitanje.

Dodao je da je do prosinca 2018. godine bio član Nadzornog odbora Turističke zajednice Varaždinske županije te da nikakav dopis o imenovanju N. Martinčević nisu dobili.

- Je li odluka donesena ili se samo lažno predstavlja, ne možemo utvrditi, zato smo uputili pitanje županu i odgovor očekujemo najkasnije na sljedećoj sjednici Županijske skupštine. A lažnim predstavljanjem mogu se baviti druge institucije, koliko mi je poznato, to je kazneno djelo. Stoga moje pitanje županu glasi: da li svjesno kršite zakon ili uz savjet Vaše posebne savjetnice ili se Natalija Martinčević neistinito predstavlja? - zaključio je Mošmondor.

Na novinarsko pitanje zašto se do sada čekalo s ovim pitanjem, glasnogovornik HNS-a Varaždinske županije Krunoslav Lukačić rekao je da HNS "zadržava pravo političke odluke u kojem će trenutku postaviti određeno pitanje, a političkom odlukom odlučeno je da je ovo najpogodniji termin".

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.

043 logo

Varaždinske-vijesti.hr koriste kolačiće (eng. Cookies) radi pružanja što boljeg korisničkog iskustva. Ako nastavite koristiti ovu web stranicu prihvaćate korištenje kolačića.