INTERVJU Gradonačelnik Ludbrega D. Bilić: Spreman sam preuzeti funkciju predsjednika ŽO SDP-a

V.V. | 2.10.2017. u 14:38h | Objavljeno u Aktualno

Gradonačelnik Ludbrega Dubravko Bilić ovaj grad vodi u drugom mandatu. Pobjedu je odnio već u prvom krugu lokalnih izbora. Najavio je tada da već od ponedjeljka nastavlja s radom na projektima. Upravo tako je i bilo. Ministarstvo za demografiju, obitelj, mlade i socijalnu politiku odobrilo je nastavak provedbe projekta “Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2”. U ponedjeljak nakon izbora u Ministarstvu je potpisao Ugovor i time najavio da će upravo kroz projekte razvijati ovaj grad.

Grad Ludbreg postao je prepoznatljiv po projektima, oni su kod vas uistinu širokog raspona. Može li se kroz projekte doprinijeti podizanju kvalitete življenja u gradovima?

- Projekt “Živimo zajedno, starimo kvalitetno 2” je “mali” projekt, jedan od onih kakvih se u mnogim gradovima “boje” smatrajući da su građanima važ- ni samo milijunski projekti. Mi tako ne razmišljamo. Takvi projekti podižu kvalitetu življenja. Vjerujem da upravo u njima možemo naći i poveznicu da smo ove godine među 50 hrvatskih gradova, od njih 128 upisali više prvašića, točnije jedan razredni odjel više. Uz to u Osnovnoj školi Ludbreg upisano je 11 novih učenika, koji su u naš grad doselili sa svojim obiteljima. Sve to govori da smo ipak prepoznati kao mjesto koje vodi brigu o svojim stanovnicima. Učenike su i ove godine dočekali besplatni udžbenici, a na kućne adrese stigli su im bonovi za kupnju školskog pribora u iznosu od 100 kuna. Neki će reći da to sve nije dovoljno, no vjerujem kako smo na dobrom putu. Imamo i najjeftinije vrtiće u županiji u kojima gotovo nema mjesta za svu djecu pa tako uskoro kreće izgradnja još jednog vrtića

Jedan ste od potpisnika pisma upućenog vrhu stranke. Kako ocjenjujete rad Bernardića, ali i druge struje predvođene Peđom Grbinom?

U subotu održani Glavni odbor stranke poslao je neke poruke svima nama članovima stranke. Prije svega da je predsjednik stranke Davor Bernardić dobio gotovo jednoglasnu potporu da i dalje vodi stranku onako kako on i njegovi najbliži suradnici misle da treba. Hoće li on iz ove priče izvući pouku, kako ga savjetuje i kolega Obersnel, ostaje da se vidi. Druga je važna poruka te sjednice da zapravo unutar predsjedništva ne postoji drugi lider koji bi već sada ponudio neku drugu viziju stranke. Mislim da nije dobro da se sva krivica za nastalu situaciju svalila na loš rad ili loše saborske zastupnike te na medijsku hajku novinara, nego bi se trebala rasporediti i na druge članove iz vrha stranke, kako bi se svi očistili od slabosti. Ipak trebalo bi iskoristiti ovaj trenutak povijesne slabosti da sve članice i članovi daju svoj doprinos u čuvanju demokratskih i civilizacijskih standarda koji postaju sve ugroženiji pod ovom lošom vladom HDZovog i HNS-ovog premijera...

Cijeli intervju pročitajte u tiskanom izdanju Varaždinskih vijesti

Označeno u