Ivan Čehok i Denis Mladenović Foto: VV arhiva/Krešo Đurić

Imenovanjem novog NO Parkova nastavljaju se smjene u gradskim tvrtkama i institucijama

Martina Pižeta, Ivica Kruhoberec | 29.1.2018. u 16:15h | Objavljeno u Aktualno
Ljekarne VŽŽ

Temeljem zahtjeva dioničara, točnije Grada Varaždina, koji drži nešto više od 78 posto dionica, za 8. ožujka sazvana je Glavna skupština tvrtke Parkovi samo s dvije točke dnevnog reda – odlukom o opozivu dosadašnjih i odlukom o imenovanju novih članova nadzornog odbora.

Time će se nastaviti smjene u varaždinskim gradskim tvrtkama i institucijama.

Umjesto Antuna Mišanovića, koji je još uvijek predsjednik NO, ušla bi Darinka Hajduk-Vučić koja je u razdoblju od 2006. do 2010. godine bila na čelu tog NO. Osim što joj se sudi zbog sporne otpremnine, ona je i svjedokinja u kaznenom postupku koji se u Koprivnici vodi protiv gradonačelnika Ivana Čehoka i bivšeg direktora te tvrtke Miljenka Ptičeka zbog 6,3 milijuna kuna “teške” zamjene zemljišta između Grada i Parkova. Za to je kazala da je to apsolutno bilo u korist Grada, dok DORH smatra da je Grad mijenjao svoje za svoje, odnosno da Parkovi nisu bili vlasnik šume Jelačićke, već je to bio Grad, koji je dao rasadnik.

Nadalje, umjesto Denisa Fudurića, Vjekoslava Vrbaneca, Enrika Parlaja, Nedeljka Novaka i Marka Bosilja bi u NO na mandat u trajanju od četiri godine ušli Vlado Sevšek (odvjetnik i gradski vijećnik), Mirjana Soldatek (viša referentica za platni promet i podršku riznici u bankarstvu), Anica Hunjet (dr.sc. u području tehničkih znanosti), Ljiljana Levatić-Uskoković (dipl. pravnica) te Iris Lambreščak (ekonomistica). Kao predstavnik radnika, u NO bi i dalje ostala Sonja Kušter.

Dogodi li se uistinu tako, bit će to nastavak prošlogodišnjih smjena u varaždinskim gradskim tvrtkama i institucijama.

Podsjetimo, u rujnu je promijenjen sastav NO Čistoće, NO Varkoma, NO Aquatehnike te UV JU Gradski bazeni. U NO Čistoće i UV REA Sjever tako su ušle Lovorka Gotal Dmitrović i Aurelija Šemiga, gradske vijećnice sa Čehokove liste, u NO Varkoma Danijela Puškadija Topić, a u NO Aquatehnike Božo Soldo.

Za predsjednicu UV JU Gradski bazeni izabrana je Tatjana Kušter koja će nadzirati rad svog supruga ravnatelja Željka Kuštera, koji je pak predsjednik UV JVP-a Grada Varaždina. I dok je Stjepan Cepanec ostao u UV JU Gradski bazeni, u njega je ušao Denis Mladenović za kojega se trenutno jako “lobira” da se zaposli u Zajednici sportskih udruga Grada Varaždina.

Cijeli tekst pročitajte u novom broju Varaždinskih vijesti