Radionicom "Piti ili ne piti - pitanje je sad?" učili o posljedicama alkoholizma Foto: GDCK Varaždin

Radionicom "Piti ili ne piti - pitanje je sad?" učili o posljedicama alkoholizma

I.D./Varaždinske vijesti | 10.4.2017. u 16:54h | Objavljeno u Društvo

U srijedu 5. travnja u Učeničkom domu Varaždin održana je edukativna radionica pod nazivom "Piti ili ne piti – pitanje je sad?",  povodom obilježavanja Svjetskog dana zdravlja.

Radionica je provedena u zajedničkoj suradnji Gradskog društva Crvenog križa Varaždin i PU varaždinske. Učenici su se kroz kratko predavanje upoznali s osnovnim informacijama o alkoholu, koncentraciji alkohola u krvi, razinama alkoholiziranosti, načinu razgradnje alkohola u tijelu i posljedicama prekomjernog uzimanja alkohola te nastanku ovisnosti. Također su se upoznali i sa zakonskim osnovama te kaznama u slučaju delikvencije i neodgovornog ponašanja.

Kroz praktični dio radionice i upotrebom rekvizita tzv. "pijanih naočala" koje simuliraju određene stupnjeve pijanstva, učenici su mogli uvidjeti kako alkohol djeluje na ljudske funkcije i mijenja našu percepciju okoline.

Provedbom ovakvih interaktivnih edukativnih radionica želi se mlade upozoriti na posljedice i rizike prekomjernog uzimanja alkohola te smanjiti rizična ponašanja i unaprijediti pozitivan i zdrav razvoj djece i mladih. Radionicu su proveli Štefica Zajec, medicinska sestra i Siniša Lah, službenik za prevenciju PU varaždinske.