Učiteljica iz I. OŠ Varaždin dogovorila nove projekte na međunarodnom seminaru u Pragu Foto: 1. OŠ Varaždin

Učiteljica iz I. OŠ Varaždin dogovorila nove projekte na međunarodnom seminaru u Pragu

I.D./Varaždinske vijesti | 7.9.2017. u 15:27h | Objavljeno u Društvo

Učiteljica I. osnovne škole Varaždin, dr.sc. Tea Pavičić Zajec, sudjelovala je na aktivnosti transnacionalne suradnje "Using eTwinning in KA2 School-To-School Partnerships" održanoj od 30. kolovoza do 2. rujna u dvorcu Štiřín u okolici češkog glavnog grada Praga.

Na seminaru koji su organizirale češka nacionalna agencija (Odjel za školsko obrazovanje) i češka nacionalna služba za podršku u eTwinningu sudjelovalo je ukupno 57 sudionika iz 25 europskih zemalja. Osim učiteljica iz I. OŠ Varaždin, na seminaru je sudjelovala i Andreja Jertec, učiteljica iz OŠ Zlatar Bistrice.

Svrha seminara bila je promicanje sinergija između programa Erasmus+ i eTwinninga, poticanje sudionika na korištenje portala eTwinning za komunikaciju i suradnju u Erasmus+ KA2 projektima te pomoć u umrežavanju između učitelja uključenih u Erasmus+ i eTwinning projekte. Tijekom predavanja i radionica sudionici aktivnosti imali su priliku detaljno se upoznati s programima Erasmus+ aktivnosti, kao i mogućnostima eTwinning platforme. Veliki dio vremena bio je posvećen pronalasku projektnih partnera i dogovaranju novih projekata.

Tijekom boravka na seminaru, dr.sc. Tea Pavičić Zajec dogovorila je s predstavnicima ustanova i učiteljima iz Portugala, Belgije, Češke, Latvije i Španjolske nove eTwinning i Erasmus+ KA2 projekte koji će krenuti u realizaciju od iduće godine.

Tea_Pavicic_Zajec_-_prva_osnovna_skola_-_seminar_ceska_-_2.jpg

Tea_Pavicic_Zajec_-_prva_osnovna_skola_-_seminar_ceska_-_4.jpg