U veljači počinju natjecanja i smotre u školama - pod maskama Foto: Ilustracija/Agencija za odgoj i obrazovanje

U veljači počinju natjecanja i smotre u školama - pod maskama

VV | 28.1.2021. u 09:31h | Objavljeno u Društvo

S početkom veljače počet će i natjecanja i smotre učenika u školama. Agencija za odgoj i obrazovanje objavila je kako se natjecanja trebaju se organizirati i provesti sukladno preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

- U održavanju natjecanja nužno se pridržavati svih protuepidemijskih mjera, minimalno sukladno uputama za održavanje državne mature te uz obvezu nošenja maske za sve sudionike. Organizaciju natjecanja treba prilagoditi Odluci o konkretnom održavanju nastave u školama koju donosi lokalni Stožer civilne zaštite ovisno o lokalnoj epidemiološkoj situaciji - navodi se u preporuci Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo.

Podsjećamo, natjecanja i smotre učenika u školama obično počinju s početkom nove kalendarske godine i nastavom u školama, no ove godine termini održavanja natjecanja su pomaknuti zbog aktualne epidemiološke situacije.

- NOVI TERMINI Umjesto u siječnju, školska natjecanja i smotre počinju početkom veljače

Natjecanja i smotre učenika u školama provodit će se sukladno izmijenjenom Vremeniku, kojeg je Agencija za odgoj i obrazovanje donijela još 18. siječnja.