NOVI TERMINI Umjesto u siječnju, školska natjecanja i smotre počinju početkom veljače Foto: Ilustracija/Pixabay

NOVI TERMINI Umjesto u siječnju, školska natjecanja i smotre počinju početkom veljače

IHR/Varaždinske vijesti | 17.1.2021. u 15:47h | Objavljeno u Društvo

Iako početak nove kalendarske godine i nastave u školama označava i početak natjecanja i smotri učenika u osnovnim i srednjim školama, ove godine zbog aktualne epidemiološke situacije s provedbom natjecanja počet će se nešto kasnije.

Agencija za odgoj i obrazovanje još je 11. siječnja zatražila od Ministarstva znanosti i obrazovanja odgodu početka provedbe natjecanja i smotri u aktualnoj školskoj godini, a Ministarstvo je taj prijedlog i prihvatilo.

- Iako ste u svom zahtjevu predložili da se natjecanja pomaknu na tjedan od 25. do 29. siječnja ove godine, predlažemo da se Vremenik izmjeni tako da se natjecanja i smotre koje su bile predviđene u tjednu od 18. do 22. siječnja održe u tjednu od 1. do 5. veljače - napisao je ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs u odgovoru Dubravki Brezak Stamać, ravnateljici Agencije za odgoj i obrazovanje.

Da se zbog epidemioloških mjera odgode školska natjecanja tražile su grupe nastavnika Školska zbornica i 45 minuta, nakon čega je Agencija za odgoj i obrazovanje od Ministarstva zatražila suglasnost, koju je dobila.

Novi termini školskih natjecanja i smotri bit će objavljeni ovih dana.