FOTO Na Večeri matematike u Svetom Iliji zabave i smijeha nije nedostajalo Foto: OŠ Sveti Ilija / Tatjana Slunjski

FOTO Na Večeri matematike u Svetom Iliji zabave i smijeha nije nedostajalo

VV / S. Lelkić | 18.12.2019. u 11:25h | Objavljeno u Društvo

U četvrtak 12. prosinca u Osnovnoj školi "Vladimir Nazor" u Svetome Iliji održana je Večer matematike. Riječ je o skupu interaktivnih radionica čiji je cilj potaknuti izgradnju pozitivnog stava prema matematici.

Večer matematike organiziralo je Hrvatsko matematičko društvo uz potporu Ministarstva znanosti i obrazovanja, a u radionicama su sudjelovati učenici od 1. do 8. razreda, njihovi roditelji, braća i sestre, rođaci, učitelji, prijatelji... Koordinatorica projekta za šeste i osme razrede bila je učiteljica matematike Snježana Plantak, za pete i sedme razrede učitelj matematike Igor Puček, a za učenike od 1. do 4. razreda učitelji razredne nastave. Sudionici su obilazili matematičke stanice i vrijedno rješavali zadatke pripremljene na kreativan i zabavan način. Između ostalog, mogli su odigrati matematički Bingo, Memory, Čovječe, ne ljuti se i Domino.

Novina ovogodišnje Večeri matematike bile su društvene igre. Nakon vrijednog obilaženja matematičkih stanica, učenici su mogli odahnuti i odigrati neku od ponuđenih igara. Najpopularniji je svakako bio Twister.

- Zabave i smijeha nije nedostajalo! Sudjelovanje u zabavnim aktivnostima podsjetilo nas je na često zaboravljenu zabavnu stranu matematike, a poučilo nas je da gotovo svakodnevno, bez da smo svjesni vlastitog talenta, uspješno rješavamo matematičke probleme - poručili su iz škole.