FOI promovirao 501 prvostupnika i magistra, od kojih mnoge već čeka prvo zaposlenje

MGA/VV | 21.1.2020. u 08:20h | Objavljeno u Društvo

Svečane promocije novih sveučilišnih i stručnih prvostupnika te sveučilišnih magistara Fakulteta organizacije i informatike Sveučilišta u Zagrebu održane su u Koncertnoj dvorani Hrvatskog narodnog kazališta u Varaždinu u petak, 17. i u subotu, 18. siječnja 2020. godine.

Ukupno je promoviran 501 diplomant, i to 89 diplomanata Sveučilišnog preddiplomskog studija Ekonomika poduzetništva i 187 diplomanata Sveučilišnog preddiplomskog studija Informacijski sustavi i Poslovni sustavi, zatim 64 diplomanta Sveučilišnog diplomskog studija Ekonomika poduzetništva i 69 diplomanata Sveučilišnog diplomskog studija Informatika te 92 diplomanata Stručnog studija Primjena informacijske tehnologije u poslovanju.

Sad već bivše studente FOI-ja, koji su ovom svečanošću postali i ponosni alumni FOI-ja, promovirali su članovi Uprave FOI-ja, i to dekanica FOI-ja Nina Begičević Ređep, prodekanica za poslovanje i ljudske potencijale Marina Klačmer Čalopa, prodekanica za nastavu i studente Sandra Lovrenčić te prodekan za znanost, projekte i međunarodnu suradnju Igor Balaban.

Diplomirani prvostupnici i magistri ovih struka visoko su zapošljivi na tržištu rada. Velik broj diplomanata već je pronašao svoje prvo zaposlenje i to ponajviše zbog vrlo efikasnog sustava stručne prakse kojeg je FOI razvio u suradnji s više od 500 poslodavaca iz cijele Hrvatske. Uz to, važno je spomenuti i mogućnost stipendiranja uz zaposlenje nakon završenog studija, koji nudi pozamašan broj tvrtki. Podsjetimo, uspješno obavljena stručna praksa preduvjet je za uspješan završetak studija na diplomskim i stručnim studijima FOI-ja. 

Označeno u