Učenik Filip Križanić iz V. Toplica dobio HEP-ovu novčanu nagradu “Imam žicu"

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.7.2017. u 11:00h | Objavljeno u Društvo

Filip Križanić, učenik 7.b razreda Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića Varaždinske Toplice državni je prvak iz matematike te je sa svojim mentorom Zlatkom Čmigovićem prisustvovao na 23. dodjeli HEP-ove Nagrade učenicima "Imam žicu!".

Dodjela novčane nagrade održala se 4. srpnja u sjedištu Hrvatske elektroprivrede u Zagrebu, a dobili su je svi učenici koji su osvojili prvu nagradu na državnim natjecanjima iz matematike i fizike, javnog izlaganja eksperimentalnih radova iz fizike te osvajači prva tri mjesta na natjecanjima strukovnih škola iz osnova elektrotehnike i za zanimanje elektroinstalater /elektromonter.

Nagrada "Imam žicu!" najdugovječniji je društveno odgovorni projekt u Hrvatskoj koji spaja gospodarstvo s osnovnim i srednjoškolskim obrazovanjem te je prije početka same svečanosti sudionicima bila predstavljena punionica za električna vozila ELEN LEAF te razvojni program eMobilnosti HEP grupe.

Ove godine novčanu nagradu u iznosu od 2.500 kuna dobilo je 38 učenika iz cijele Hrvatske, dok je s ovogodišnjim nagradama HEP od 1995. godine dodijelio ukupno 719 nagrada "Imam žicu!".

Osim Filipa Križanića, nagradu su dobili i Barbara Kelava iz VI. OŠ Varaždin, Mateja Vuradin iz Druge gimnazije Varaždin te Marko Srpak iz Prve gimnazije Varaždin.

 

 

Označeno u