Dječji vrtić "Tratinčica” proslavio rođendan: na slavlje stigla i gradonačelnica Ratković s velikom tortom

Varaždinske vijesti | 30.4.2021. u 11:33h | Objavljeno u Društvo

Dječji vrtić „Tratinčica” Varaždinske Toplice, vrtić s dugogodišnjom tradicijom odgoja i obrazovanja, u nedjelju je veselim druženjem proslavio rođendan.

Dječji je vrtić osnovan pod okriljem Osnovne škole Antuna i Ivana Kukuljevića, a samostalnom odgojno-obrazovnom ustanovom postao je 1994. godine te je njen osnivač Grad Varaždinske Toplice. Niz je godina bio smješten u osnovnoj školi, nakon čega je preseljen u zgradu stare škole sagrađenu 1878. godine, gdje i danas djeluje, odgajajući generacije zdrave, samopouzdane, znatiželjne, kreativne, zaigrane, zadovoljne i iznad svega nasmijane djece koja će znati uživati u suživotu s prirodom i znati biti dio nje.

Trenutno je u pet odgojnih skupina i predškoli ukupno 120 mališana, kaže ravnateljica vrtića Linda Novačić koja se sa sjetom prisjetila ranijih godina kad se rođendan vrtića obilježavao raznim aktivnostima punih tjedan dana.

– Kako se dame ne pita za godine, tako nećemo ni otkriti koji je ovo rođendan naše „Tratinčice”, ali možemo reći da je već oko pola stoljeća drugi dom generacijama mališana. Uvijek smo za rođendan imali puno programa, velika druženja na koja smo pozivali naše donatore, prijatelje vrtića i sve ostale koji nam pomažu u radu, kako bi im se na taj način odužili za suradnju i pomoć, no ove godine rođendan smo obilježili skromnije. Malo su nas spriječile vremenske neprilike, a malo više epidemiološka situacija pa smo, poštujući propisane mjere proslavili rođendan u, da tako kažem, obiteljskom krugu – rekla je Novačić.

Rođendan „Tratinčice” proslavljen je u dvorištu vrtića, gdje su djeca otpjevala vrtićku himnu, plesala i veselila se. Slavlje nije prošlo bez šarenih konfeta, ali ni bez torte i to čak dvije – jedna od njih pripremljena je u slastičarnici Nympha, a drugu je u ime osnivača vrtića – Grada Varaždinskih Toplica, na poklon donijela gradonačelnica Dragica Ratković.

– Našim malim topličkim vrtićarcima od srca čestitam rođendan njihova vrtića te im želim da uživaju u igri i bezbrižnosti pa da dogodine proslavimo rođendan „Tratinčice” onako kao što smo to uvijek činili; uz pjesmu, radost i veselo druženje. Potrudit ćemo se da našim najmlađima osiguramo najbolje moguće uvjete u cilju zdravog i sigurnog odrastanja, od najranije dobi i tijekom školovanja sve do njihova odrastanja. Na mladima svijet ostaje i oni su naša budućnost i zato treba u njih ulagati – rekla je gradonačelnica Dragica Ratković.