I ove godine virtualna Maturantika: koktel video poruka i glazbenih sportova, maturanti, uključite se! Foto: Ilustracija/Arhiva VV/Krešimir Đurić

I ove godine virtualna Maturantika: koktel video poruka i glazbenih sportova, maturanti, uključite se!

IHR/Varaždinske vijesti | 18.5.2021. u 11:36h | Objavljeno u Društvo

- Maturantika će i ove godine biti u virualnom svijetu. Program će biti uživo, preko VTV televizije, i to u petak 21. svibnja od 18 do 22 sata. Takozvana TV maturantika zamišljena je kao jedan koktel video poruka ravnatelja, učenika, fotografija, glazbenih spotova i želja koje će ispunjavati DJ Mašić na VTV televiiziji. Naše maturante, njih1800 iz 16 srednjih škola, već smo prošli tjedan obavijestili da do srijede, 19. svibnja mogu svoje glazbene želje, fotografije s razrednih druženja, prezentacije sebe, razreda i razrednika slati na e-mail adresu VTV televizije. Oni će sve to pripremiti i pretvoriti u jednu virtualnu feštu - rekao je zamjenik župana Robert Vugrin na današnjoj konferenciji za novinare na kojoj je predstavljen program za ovogodišnje maturante.

Vugrin je dodao kako su u realizaciju programa uključeni VTV televizija, koja će program prenositi i putem Facebook kanala, Youtube kanala i web stranice VTV Televizije, Koncertni ured, Prva školska televizija i Radio Megaton, koji će također prenositi program.

- Pozivamo sve maturante da se aktivno uključe, prate program, sudjeluju u njemu, a oni koji još nisu pošalju svoje video uratke, poruke, da sudjeluju, naručuju glazbene želje. Ovo je prilika da se kreativnošću napravi jedan dobar program kako bi ipak naši maturanti dostojno i primjereno obilježili završetak svog srednjoškolskog obrazovanja. Srednjoškolcima želim puno uspjeha u daljnjem obrazovanju, njihovom daljnjem putu i da im se ostvare njihovi zacrtani planovi - rekao je Vugrin.

Načelnik PU varaždinske Predrag Benčić također je pozvao maturante da se uključe u program, šalju svoje fotografije i poruke, te se glazbenim željama svi virtualno povežu.

- Također, apeliram na njih da se ne okupljaju na raznim prostorima u gradu, nego da budu odgovorni prema sebi i drugima. Zahvalio bih Varaždinskoj županiji i Gradu Varaždinu na potpori, kao i VTV televiziji i Radio megatonu, a svim maturantima želim uspjeh na maturi i upis na željeni fakultet - rekao je načelnik PU varaždinske.

varazdin_maturanti_14052021_7.JPG

U povodu Maturantike iz PU varaždinske apeliraju na maturante da ne konzumiraju alkohol u pretjeranim količinama.

- Iako većina mladih ima prirodno razvijenu sposobnost da se veseli bez alkohola i drugih stimulativnih sredstava, zajednička je dužnost odraslih upozoriti ih da konzumiranje alkohola, osim mogućnosti razvoja ovisnosti, može imati za posljedicu: problematično ponašanje i mogućnosti nastanka problema sa zakonom, trajne posljedice na zdravlje, stradavanje u prometnim nesrećama. Alkohol je uzročnik 41 % svih smrtnih slučajeva u prometnim nezgoda - kažu u policiji iz koje su uputili i nekoliko korisnih savjeta za roditelje/skrbnike i sve one kojima je stalo da se mladi sigurno provedu.

- Ako su mladi konzumirali alkohol savjetujte im neka ne ostaju sami ili se ne vraćaju kući sami. Konzumacija alkoholnih pića povećava rizik od nesreća, ozljeda i trauma koje mogu biti opasne za zdravlje i život. Osigurajte njihov siguran put kući uz pratnju osobe koja nije pijana, a ako imaju prijevoz, važno je da za vozača odaberu prijatelja koji nije pio, roditelja ili neku drugu poznatu osobu koja nije pila. Prilikom izlaska neka svakako ponesu mobitel i provjere imaju li dovoljno novca na računu kako bi mogli nazvati roditelje u bilo koje doba dana ili noći, osobito ako su u nevolji - navode iz PU varaždinske.

Također, upozoravaju kako je resorpcija alkohola puno brža ako se piju koncentrirana pića, ako se alkohol pije na prazan želudac, u slučaju da se pije brzo, odnosno eksa.

banner_MATURANTIKA_970x150_2021.jpg

 

Označeno u