Capak: "Moguće je da se matura održi u lipnju, uz poštivanje svih epidemioloških mjera" Foto: Ilustracija/Pixabay

Capak: "Moguće je da se matura održi u lipnju, uz poštivanje svih epidemioloških mjera"

IHR/Varaždinske vijesti | 14.4.2020. u 15:33h | Objavljeno u Društvo
Ljekarne VŽŽ

- Da bi počeli relaksirati naše mjere potrebno je da imamo određeni pad broja oboljelih, nekoliko dana zaredom. Kao što znate, mi smo imali blagi silazni trend od nekoliko dana, no onda nam se dogodio Split. Teško je procijeniti što će biti, ali ako će biti povoljna epidemiološka situacija moguće je da se organizira matura uz poštivanje svih važnih epidemioloških mjera, socijalnog distanciranja i provođenja testiranja na način da se ne dolazi u bliski kontakt i da se međusobno ne komunicir. U ovom trenutku teško je reći što će biti - rekao je ravnatelj Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo Krunoslav Capak na današnjoj redovitoj konferenciji za novinare Nacionalnog stožera civilne zaštite. 

Dodao je kako je siguran da u Ministarstvu znanosti i obrazovanja imaju planove za provođenje mature te je najavio kako će se, u skladu s epidemiološkom situacijom u Hrvatskoj, o tome dogovarati.

- Bilo kakva predviđanja u ovom su trenutku nezahvalna - rekao je Capak. 

Ministar zdravstva Vili Beroš potvrdio je kako u ovom trenutku epidemiologija ne može dati odgovor na to pitanje. 

- Kao što smo to činili i dosad, za svaku specifičnu mjeru kontaktirali smo niz stručnjaka, pa tako će biti i po ovom pitanju, epidemiološka struka i obrazovna struka - rekao je Beroš.

Označeno u