ŠKOLA I KORONA Odluka o nošenju maski u školama nakon 31. kolovoza, a mjere - na "poliranju"? Foto: Ilustracija/Pixabay

ŠKOLA I KORONA Odluka o nošenju maski u školama nakon 31. kolovoza, a mjere - na "poliranju"?

IHR/Varaždinske vijesti | 19.8.2020. u 16:00h | Objavljeno u Društvo

Ministar znanosti i obrazovanja Radovan Fuchs izjavio je da će konačna odluka o nošenju maski u školama biti donesena nakon 31. kolovoza na temelju preporuka Svjetske zdravstvene organizacije, objavljeno je na stranicama Vlade.

- Mislim da je to relevantna institucija. S maskama možemo spekulirati - trebaju, ne trebaju, kada djeluju, ne djeluju. Hajdemo najprije saslušati argumente i onda implementirati stvari. Nema tu prevelikih mogućnosti u primjeni mjera. Postoje mjere koje pokušate prilagoditi svojem sustavu da on najbolje napravi ono što treba, a to je zaštita djece i zaposlenika u školama. To je ključ priprema i to se sada više-manje samo polira - rekao je Fuchs i najavio kako će mjere za početak školske godine biti gotove vrlo brzo.

- Ne kasni se, zašto mislite da se kasni? Možda čekamo da vidimo kako te iste ili vrlo slične mjere djeluju u nekim drugim zemljama koje su počele sa školom. Zašto ne bismo koristili nečija iskustva? - izjavio je ministar uoči početka užeg kabineta Vlade.

Označeno u