Značajna ulaganja u vodoopskrbnu mrežu na području općine Petrijanec Foto: Općina Petrijanec

Značajna ulaganja u vodoopskrbnu mrežu na području općine Petrijanec

Varaždinske vijesti | 22.11.2018. u 16:50h | Objavljeno u Našim krajem

Na području općine Petrijanec u proteklom je razdoblju realizirano nekoliko projekata na izgradnji vodoopskrbne mreže i kanalizacijskih priključaka, a slijedi izgradnja vodoopskrbne mreže u dvije ulice.

Investicije se realiziraju u suradnji s Varkomom zbog čega su zajednički radni sastanak, uz obilazak terena, održali načelnik Željko Posavec i direktor Varkoma Željko Bunić. Posavec je izrazio zadovoljstvo realiziranim projektima budući da se radi o značajnim investicijama za Općinu i, ono što je još važnije, podiže se životni standard mještana.

Izgrađena je vodovodna mreža u Petrijancu, na odvojku Zelendvorske ulice, približne duljine 115 metara i vrijednosti radova 63.072,19 kuna te u Majerju u Vrtnoj ulici, koja spaja Novovešku ulicu i Ulicu Matije Gupca, približne duljine 420 m i vrijednosti investicije 141.531,73 kuna.

Trenutno se radi na dogradnji ulične vodoopskrbne mreže u Vidovićevoj ulici u Strmcu Podravskom i Dravskoj ulici u Petrijancu zbog potrebe priključenja kućanstava na vodoopskrbni cjevovod. U Vidovićevoj ulici gradi se 30 metara vodoopskrbne mreže, a vrijednost investicije je 17.879,01 kunu, dok se u Dravskoj ulici radi o 70 metara vodoopskrbne mreže, a investicija je 28.040,47 kuna.

– Kada se dovrše još preostale dvije investicije, omogućit ćemo priključak na vodovod za sva kućanstva u tom dijelu naselja. Nažalost, do sada spomenuta kućanstva nisu imala tu mogućnost. Sada rješavamo i taj nedostatak jer to dugujemo našim mještanima. Bez obzira u kojem dijelu općine žive, svi mještani trebaju imati jednake uvjete za život. U planu imamo produženje mreže i u ostalim naseljima gdje se proširuje stambena zona – kazao je Posavec.

Govoreći o suradnji tvrtke Varkom i Općine Petrijanec Bunić je naglasio da je ona vrlo korektna.

– Načelnik razumije situaciju u kojoj je Varkom i svaki financijski model koji ponudimo je zajednički dogovoren. To je način da se to rješava. Varkom daje koliko može prije svega iz naknada, a ponekad iz tih naknada idemo i unaprijed. Kad su ljudi razumni, ide. Kad druga strana to ne želi, nažalost mora čekati – rekao je Bunić što nije slučaj s Općinom Petrijanec, a ovih nekoliko realiziranih i najavljenih projekata dokaz su toga.

Inače, načelnik Posavec i direktor Varkoma Bunić obišli su Ulicu Butina gdje su dovršeni radovi na gradnji kanalizacijskih priključaka. Vrijednost radova na trasi od 366 metara je 235.353,00 kune.

– Zahvaljujem svim mještanima na strpljenju budući da je promet tom ulicom otežan, no takve su stvari neminovne prilikom ovakvih zahvata. Prekopani priključci su sanirani, a za našu Općinu ovo je značajna investicija – zaključio je Posavec.

Nakon tih radova mještani će uz dobivenu kanalizacijsku mrežu imati novouređenu ulicu sufinanciranu iz Mjere 7.2.2. Ruralnog razvoja, što osim vizualnog ljepšeg izgleda, znači i puno veću sigurnost i kvalitetu u prometu, a ti će radovi početi početkom 2019 godine.