Zbog najave lošeg vremena manifestacija u spilji Vindiji u Donjoj Voći odgođena je za sljedeću nedjelju

MGA | 29.5.2022. u 11:11h | Objavljeno u Našim krajem

U nedjelju, 29. svibnja, ispred prostora spilje Vindije u Rijeci Voćanskoj (Općina Donja Voća) trebala je biti održana kulturna i edukativna manifestacija „Spilja Vindija – naša prošlost i budućnost“, u kojoj članovi KUD-a Voća ožive praljude, a i vile iz narodnih legendi  voćanskoga kraja.

Međutim, organizatori javljaju da je manifestacija, zbog najave lošeg vremena, odgođena za sljedeću nedjelju, 5. lipnja.

Posjetitelje će osim programa ispred spilje u organizaciji KUD-a Voća i pod pokroviteljstvom Općine Donja Voća čekati i bogata ponuda jela i pića od strane voćanskih udruga suorganizatora u podnožju spilje.

Manifestacija koja je počela skromno prije osam godina povodom obilježavanja 50. godina proglašenja spilje Vindije paleontološkim spomenikom prirode, prerasla je u atraktivni kulturno-turistički  događaj.

U folklornom dijelu programa ove će godine nastupiti "muzikaši" KUD-a Voća i gosti iz Slovenije, "muzikaši" iz bratske Općine Starše.

U edukativnom dijelu na sam značaj i povijest spilje Vindije osvrnuti će se stručnjaci Arheološkog odjela Gradskog muzeja Varaždin, a posjetitelji će moći i nabaviti tiskovinu o ovoj manifestaciji u kojoj je autorski rad o našoj Vindiji napisao prof. Jakov Radovčić, te ostale prigodne suvenire voćanskog kraja.

Sve ovo je i više nego dovoljan razlog za put prema Voći - KUD Voća, praljudi, vile, voćanske udruge suorganizatori te Općina Donja Voća pozivaju sve ljubitelje prirode i starih običaja, djecu, izletnike, planinare, bicikliste, bajkere itd. da provedu popodne uoči Dana državnosti u prekrasnom okruženju špilje Vindije! I ne brinite za temperature - čeka vas debela hladovina i još "deblja" ponuda osvježenja svih vrsta...