Završila energetska obnova zgrade Centra za kulturu i informiranje "D. Novak" u Ludbregu Foto: Grad Ludbreg

Završila energetska obnova zgrade Centra za kulturu i informiranje "D. Novak" u Ludbregu

Varaždinske vijesti | 28.7.2021. u 08:22h | Objavljeno u Našim krajem

Završili su radovi na energetskoj obnovi zgrade Centra za kulturu i informiranje "Dragutin Novak" u Ludbregu. Bila je to prva velika obnova nakon više od 60 godina postojanja zgrade.

Zgrada je dobila novu toplinsku ovojnicu, novu kotlovnicu, klimatizaciju dvorane i fotonaponsku elektranu.

Podsjetimo, radovi su započeli u srpnju prošle godine, a obuhvaćali su energetsku obnovu i uvođenje obnovljivih izvora energije što je uključivalo obnovu toplinske ovojnice, modernizaciju sustava grijanja i ugradnju mehaničke ventilacije s rekuperacijom, energetsku obnovu elektroinstalacija strojarskih sustava te izgradnju FN elektrane. Izvođač radova bio je Hidroing d.d.

- Nakon više od 60 godina zgrada je konačno doživjela obnovu zahvaljujući kojoj će se smanjiti godišnja potrošnja energije i povećati korištenje obnovljivih izvora energije. Već je sad vidljiva velika ušteda u potrošnji električne energije, jer smo u lipnju proizveli više nego što smo potrošili - rekao je ravnatelj Centra, Branko Dijanošić.

Ukupna vrijednost projekta je 2.711.003,33 kuna.

Dio sredstava za projekt odobren je u sklopu Poziva na dostavu projektnih prijedloga "Energetska obnova i korištenje obnovljivih izvora energije u zgradama javnog sektora". Taj udio u konačnici je iznosio 1.309.896,65 kuna dok je preostalih 1.401.828,68 kuna financirano putem kredita. Tome iznosu treba pridodati i vlastita sredstva Centra za dio PDV-a koji se ne priznaje za odbitak, a koji iznosi 159.750,21 kuna.

CKI_D_Novak_Ludbreg_02_poslije.jpg

CKI_D_Novak_Ludbreg_03_poslije.jpg

CKI_D_Novak_Ludbreg_04_poslije.jpg

CKI_D_Novak_Ludbreg_01.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci