Završeni radovi na gradnji i uređenju skate i biciklističkog parka u Ivancu

vv | 9.12.2022. u 18:16h | Objavljeno u Našim krajem

Završeni su radovi na gradnji i uređenju skate i biciklističkog parka na prostoru nekadašnjeg zapuštenog prometnog poligona u Ivancu, između Osnovne škole i Dječjeg vrtića.

Asfaltirana je glavna kružna staza namijenjena bicikliranju, skejtanju i trčanju, jednako kao i šetnica uz ogradu dječjeg vrtića. Sve sporedne staze opločene su tlakavcima. Montirane su skate i biciklističke rampe te sve sprave za teretanu na otvorenom.

10451.jpg

- Tri su sprave za jačanje prsnih, trbušnih i leđnih mišića te mišića gornjih ekstremiteta. Uz to je postavljena i jedna klasična penjalica za izvođenje zgibova i raznih vježbi na paralelnim ručama – ističe zamjenik gradonačelnika Marko Friščić. Ispod svih sprava je antistres podloga.

10448.jpg

U parku su postavljene i dvije fontane s pitkom vodom, jedna za odrasle, a jedna za djecu. Također, montirana je i kompletna javna rasvjeta koja je, radi sigurnosti korisnika i večernjeg režima korištenja, na pozicijama rampi modulirana na veći intenzitet.

10450.jpg

Postavljene su i suvremene klupe za šetače i korisnike parka te koševi za smeće, a površina je i hortikulturno uređena. Službeno otvaranje parka slijedi uskoro.

Investitor svih radova je Grad Ivanec, a ovo ulaganje u novi društveni sadržaj u našemu gradu vrijedno je 1,15 milijuna kuna. Radove je izvelo Graditeljstvo Grabar iz Ivanca.