Završena edukacija gerontodomaćica u sklopu projekta Zaželi ivanečkog Crvenog križa Foto: Ilustracija/Arhiva VV

Završena edukacija gerontodomaćica u sklopu projekta Zaželi ivanečkog Crvenog križa

VV | 15.7.2021. u 20:26h | Objavljeno u Našim krajem

Sedam žena iz skupine teže zapošljivih žena koje obavljaju posao gerontodomaćice u sklopu EU projekta Zaželi – Aktivne u zajednici, na području grada Ivanca i općine Maruševec, od 11. svibnja do 7. srpnja pohađale su obrazovni program za odrasle osobe – za zanimanje: gerontodomaćica.

Edukaciju je provodilo Pučko otvoreno učilište Varaždin, prema verificiranom programu za osposobljavanje gerontodomaćica u trajanju od ukupno 160 nastavnih sati.

- Praktični rad naših gerontodomaćica dokazan je pokazateljima s terena i to u vidu odrađenih preko 4000 usluga pomoći i podrške starijim i osobama u nepovoljnom položaju (u kući i van kuće) u razdoblju od 15. veljače do kraja lipnja ove godine za ukupno 64 korisnika koji su trenutno obuhvaćeni Projektom, 20 s područja općine Maruševec i 44 s područja grada Ivanca - kažu u Gradskom društvu Crvenog križa Ivanec.

Jedan od ciljeva projekta jest zapošljavanje i obrazovanje, a ujedno pružanje pomoći najranjivijim skupinama društva.

- Projekt objedinjuje navedeno i povratne informacije s terena o njegovoj koristi i važnosti stižu svakodnevno. Također, česti su i upiti za uključenjem u program novih korisnika, te utvrđujemo kako potrebe rastu. Zato čestitamo gerontodomaćicama na uspješnom završetku programa, što uz postojeći posao i veliki angažman oko korisnika kojima je pomoć potrebna, nije bilo uvijek lako uskladiti - kažu u ivanečkom Crvenom križu.

Završetkom edukacije odrađena je još jedna značajna faza projekta koji traje do 5. ožujka 2022. godine.

Projekt "Zaželi - Aktivne u zajednici" kojeg provodi Gradsko društvo Crvenog križa financiran je iz Europskog socijalnog fonda za koji su dodijeljena ukupna sredstva u iznosu od 644.235,00 kuna. Projekt provodi Gradsko društvo Crvenog križa Ivanec s partnerima , Centrom za socijalnu skrb Ivanec, Hrvatskim zavodom za zapošljavanje, Gradom Ivancom i Općinom Maruševec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci