Započele tamburaške radionice u sklopu projekta KUD-a Ljuba voda iz Ljubešćice Foto: KUD Ljuba voda

Započele tamburaške radionice u sklopu projekta KUD-a Ljuba voda iz Ljubešćice

Varaždinske vijesti | 1.7.2021. u 09:02h | Objavljeno u Našim krajem

U ponedjeljak, 28. lipnja, počela je provedba prvog ciklusa online tamburaških radionica u sklopu ESF projekta „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“.

Radionice će se provoditi od ponedjeljka do petka sve do 9. srpnja. Kroz radionice će polaznici učiti svirati skladbe ljubeškog kraja i Hrvatskog zagorja, a neke od njih su: Jedna stara majka, Dorica pase, Jager hodi, Pod mostec, Polegala trava detela, Špic polka i druge.

Projekt „Pjesmom i plesom protiv socijalne isključenosti“ provodi Kulturno umjetničko društvo Ljuba voda iz Ljubešćice i Hrvatsko društvo inženjera geotehnike iz Varaždina. Ukupna mu je vrijednost 487.121,54 kune, od čega 85% sufinancira Europski socijalni fond, a 15% državni proračun Republike Hrvatske. Svrha projekta koji je započeo 24. ožujka ove godine i trajat će godinu dana, je omogućiti osobama mlađim od 25 godina pristup online kulturnim i umjetničkim sadržajima i aktivnostima kroz interaktivne tamburaške, književne i plesne radionice.

Detaljne informacije o projektu i mogućnostima prijave na radionice mogu se pronaći na internetskoj stranici https://projekt.kudljubavoda.hr/.