ZAKLADA GRADA IVANCA Odobrene nove potpore građanima i obiteljima u potrebi

Varaždinske vijesti | 4.1.2024. u 12:24h | Objavljeno u Našim krajem

Članovi Zaklade Grada Ivanca pod presjedanjem Mladenke Ravenski na svojoj su zadnjoj sjednici razmotrili deset novih pristiglih zamolbi za pomoć i potporu.

Dojam je da se iz sjednice u sjednicu pred Zakladom pojavljuju sve kompleksniji zahtjevi i problematika. Pri tome dio zamolbi zahtijeva konzultaciju s liječnikom kao i koordinaciju sa Zavodom za socijalni rad Ivanec, dijelom zato što se korisnici potpora Zavoda sa zamolbama za pomoć javljaju i Zakladi, a dijelom zato što u pojedinim slučajevima građanima u potrebi zajedno pomažu i Zaklada i Zavod.

Tako su i ovoga puta pojedinim građanima koji žive u vrlo teškim prilikama odobrene jednokratne novčane pomoći za određene potrebe, dok su nekima odobrene višemjesečne novčane potpore za kupnju namirnica u najbližim trgovinama, uz napomenu da one isključuju nabavu alkohola i cigareta.

Odobrena je i pomoć obitelji samohranog oca s dvoje djece, od kojih je jedno bilo podvrgnuto višestrukim operacijama, dok je za dvoje djece u jednoj drugoj obitelji produljeno financiranje određenih terapija.

Nisu odobrene potpore u par slučajeva, kod kojih je uvid u imovinsko stanje pokazao da osobe koje su se Zakladi javile za pomoć raspolažu iznadprosječnim primanjima, i to daleko iznad prosjeka Grada Ivanca i RH.