Za Vinogradsku ulicu u Beretincu 185 tisuća kuna Ministarstva regionalnog razvoja

VV | 6.5.2022. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Općina Beretinec na Program podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije prijavila je projekt „Modernizacija dijela nerazvrstane ceste – Vinogradska ulica NC 2-007“ te su joj odobrena sredstva u iznosu od 185.000 kuna.

Načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec ističe da je trenutno dio Vinogradske ulice u Črešnjevu neasfaltirani, makadamski put.

- Potrebno ga je urediti odnosno asfaltirati budući se svake godine susrećemo s problemom pojave udarnih rupa na toj dionici što iziskuje dodatne troškove šljunčanja i održavanja. Zahvaljujem Ministarstvu i ministrici Tramišak što su u cijelosti odobrena tražena sredstva. Iznos od 185 tisuća kuna je 55 % vrijednosti projekta, a ostatak do 336 tisuća kuna osiguravamo iz općinskog proračuna - kaže načelnik Žganec.

Modernizacija dijela Vinogradske ulice u Črešnjevu u duljini od 470 metara obuhvaća pripremne i zemljane radove te asfaltiranje.

- Ovim projektom moderniziramo dio javne lokalne infrastrukture u cilju poboljšanja njihove dostupnosti lokalnom stanovništvu te povećanja sigurnosti, kvalitete, pouzdanosti i brzine putovanja nerazvrstanom cestom. To posljedično poboljšava standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva - zaključuje načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec.