Za Vinogradsku ulicu u Beretincu 185 tisuća kuna Ministarstva regionalnog razvoja

VV | 6.5.2022. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Općina Beretinec na Program podrške regionalnom razvoju Ministarstva regionalnog razvoja i fondova Europske unije prijavila je projekt „Modernizacija dijela nerazvrstane ceste – Vinogradska ulica NC 2-007“ te su joj odobrena sredstva u iznosu od 185.000 kuna.

Načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec ističe da je trenutno dio Vinogradske ulice u Črešnjevu neasfaltirani, makadamski put.

- Potrebno ga je urediti odnosno asfaltirati budući se svake godine susrećemo s problemom pojave udarnih rupa na toj dionici što iziskuje dodatne troškove šljunčanja i održavanja. Zahvaljujem Ministarstvu i ministrici Tramišak što su u cijelosti odobrena tražena sredstva. Iznos od 185 tisuća kuna je 55 % vrijednosti projekta, a ostatak do 336 tisuća kuna osiguravamo iz općinskog proračuna - kaže načelnik Žganec.

Modernizacija dijela Vinogradske ulice u Črešnjevu u duljini od 470 metara obuhvaća pripremne i zemljane radove te asfaltiranje.

- Ovim projektom moderniziramo dio javne lokalne infrastrukture u cilju poboljšanja njihove dostupnosti lokalnom stanovništvu te povećanja sigurnosti, kvalitete, pouzdanosti i brzine putovanja nerazvrstanom cestom. To posljedično poboljšava standard i kvalitetu života lokalnog stanovništva - zaključuje načelnik Općine Beretinec Nikola Žganec.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci