Za održavanje komunalne infrastrukture u Ivancu 2,95 milijuna kuna Foto: Grad Ivanec

Za održavanje komunalne infrastrukture u Ivancu 2,95 milijuna kuna

V.M./Varaždinske vijesti | 5.2.2016. u 17:03h | Objavljeno u Našim krajem

Programom koji usvojilo Gradsko vijeće Grada Ivanca, za održavanje komunalne infrastrukture na cijelom administrativnom području grada ove se godine planira utrošiti 2,95 milijuna kuna, upravo toliko koliko se kani prikupiti od naplate komunalne naknade.

Kapitalni trošak u ovom segmentu svakako je javna rasvjeta. Za njeno održavanje i za podmirivanje troškova utrošene električne energije planirano je 1,18 milijuna kuna.

Nadalje, 1,05 milijuna kuna namijenjeno za održavanje nerazvrstanih cesta, dakle, za njihovo šljunčanje, za popravke propusta, kanalica, slivnika, revizionih okana, ogradu.

U toj stavci su i sredstva predviđena za sanacije oštećenog asfalta, kao i za čišćenje jaraka, košnju bankina i sl. Za zimsku službu planirano je 400.000 kuna.

Pokrivanju troškova čišćenja i održavanja javnih zelenih površina namijenjeno je 475.000 kuna, dok je daljnjih 69.500 planirano za održavanje čistoće na javno-prometnim površinama I., II. i III. gradske zone.

Za održavanje spomenika planirano je 20.000 kuna, isto toliko za sanaciju divljih deponija, dok je po 25.000 kuna namijenjeno čišćenju kanala i potoka Bistrice te održavanju cesta i javnih površina u gospodarskim zonama.

Za božićno i novogodišnje uređenje planirano je 64.000, a za održavanje igrališta i opreme 20.000 kuna.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci