Za obnovu društvenih domova u Mađarevu, Završju Podbelskom i Podrutama više od 600.000 kuna Foto: Grad Novi Marof

Za obnovu društvenih domova u Mađarevu, Završju Podbelskom i Podrutama više od 600.000 kuna

Varaždinske vijesti | 15.1.2020. u 19:46h | Objavljeno u Našim krajem
Ljekarne VŽŽ

Obnavljanje društvenih domova na području Novog Marofa nastavlja se i u 2020. godini. Nakon što su u proteklom razdoblju uređeni domovi u Orehovcu, Završju i Sudovcu, ove će se godine obnoviti društveni domovi u Mađarevu, Završju Podbelskom i Podrutama, a riječ je o investiciji vrijednoj 622.000 kuna.

Ugovor o početku radova na uređenju društvenih domova s izvođačem radova, tvrtkom Novokom iz Novog Marofa, potpisao je gradonačelnik Siniša Jenkač.

– Na zadovoljstvo mještana, prošle smo godine investirali u obnovu, ali i opremanje triju društvenih domova. Kao što sam i obećao, na tome nismo stali i sad su na redu i druga tri doma. Nije to mala investicija, ali vrijedi svaku kunu, jer je važno ulagati u društvene prostore koji postaju mjesta okupljališta mještana i centar društvenog života jednog naselja – istaknuo je Jenkač.

Radovi počinju po potpisivanju ugovora, a rok za završetak je pet mjeseci.

Osim što se uređuju domovi, uređuje se i okoliš te prilaz domovima. Tako je ovih dana kod društvenog doma u mjestu Gornje Podrute asfaltiran prilaz i parkiralište ispred samog objekta.

– Cilj nam je za sve mještane Novog Marofa, bez obzira žive li u centru ili okolnim dijelovima grada, osigurati podjednake uvjete života. Ovako uređen dom postaje središte okupljanja tog dijela grada i svaka kuna uložena u njega višestruko se vraća – zaključio je gradonačelnik.

marof_dom_gornje_podrute_1.JPG

marof_dom_gornje_podrute_2.JPG

marof_dom_gornje_podrute_3.JPG

marof_dom_gornje_podrute_4.JPG

marof_dom_madzarevo.JPG