Višnjica je veliko gradilište, rješava se i problem nedostatka parkirnog prostora Foto: Grad Lepoglava

Višnjica je veliko gradilište, rješava se i problem nedostatka parkirnog prostora

Varaždinske vijesti | 24.10.2019. u 19:54h | Objavljeno u Našim krajem

U blizini višnjičke župne crkve i trga traje izgradnja parkirališta kojim će se riješiti dugogodišnji problem nedostatka parkirnog prostora posebno izražen za vrijeme obilježavanja crkvenih svetkovina i održavanja crkvenih obreda.

Riječ je o drugoj fazi izgradnje parkirnog prostora, vrijednoj 869.112 kuna, čijem će završetkom biti stvoreni uvjeti za parkiranje 40-ak automobila.

- Ovim zahvatom Grad Lepoglava rješava dugogodišnji problem nedostatka prostora za parkiranje u blizini župne crkve i vatrogasnog doma u Višnjici. Dio je to planiranog zahvata na uređenje cjelokupnog prostora navedenog trga u Višnjici – istaknuo je gradonačelnik Marijan Škvarić obilazeći gradilište u društvu državnog tajnika u Ministarstvu obrane Zdravka Jakopa, predsjednika Gradskog vijeća Roberta Dukarića te gradskog vijećnika Josipa Čeliga.

lepoglava_parkiraliste_visnjica_3.jpg

Projekt se većinom financira proračunskim sredstvima Grada Lepoglave, ali dijelom i uz potporu Ministarstvo regionalnog razvoja i fondova Europske unije koje je prvu fazu izgradnje parkirališta u Višnjici, vrijednosti oko 270.000 kuna, sufinanciralo sa 150.000 kuna, a drugu fazu sa 200.000 kuna.

Izgradnja parkirališta tek je jedan od zahvata na izgradnji komunalne i društvene infrastrukture na području Višnjice. Naime, paralelno s radovima na izgradnji parkirališta počeli su i radovi na izgradnji dječjeg vrtića vrijedni 3.88 milijuna kuna.

- Kao gradonačelnik brinem o ravnomjernom razvoju cijelog područja Grada Lepoglave. Područje Višnjice je pogranično i brdsko-planinsko područje te zaslužuje posebnu pažnju i tretman – istaknuo je gradonačelnik te dodao da je nedavno završena izgradnja prve faze sportskog igrališta u Zlogonju te da je u suradnji sa ŽUC-om na području Višnjice uređen novi kilometar nogostupa, dok se u suradnji s Elektrom provodi rekonstrukcija niskonaponske mreže s izmještajem dalekovoda.

lepoglava_rekonstrukcija_nn_mreze_1.jpg

Navedeni je zahvat vrijedan oko 3 milijuna kuna i njime će se osigurati kvalitetan napon na području Višnjice te stvoriti uvjeti za proširenje javne rasvjete.

- Ulažemo i u društveni razvoj Višnjice. Pokrenuli smo projekt energetske obnove vatrogasnog doma u Višnjici kojeg ćemo kandidirati na natječaj za energetsku obnovu društvene infrastrukture. Financiramo i rad udruga s višnjičkog područja među kojima i Udruge za sport i rekreaciju koja će iduće godine biti domaćin Hrvatskog festivala sportske rekreacije na selu čiju ćemo organizaciju također poduprijeti – poručio je Škvarić istaknuvši kako je sve to rezultat prepoznavanja potreba građana i pronalaženja konkretnih rješenja.

lepoglava_parkiraliste_visnjica_2.jpg

Označeno u