VINICA Uspješni mladi sportaši i glazbenici kod načelnika Štimca: "Vi ste naš ponos!”

VV | 14.5.2022. u 19:35h | Objavljeno u Našim krajem

U Općini Vinica danas je održan prijem za mlade uspješne sportaše i glazbenike s područja te Općine.

Načelnik Općine Branimir Štimec tako je primio viničkog slavuja Gabrijelu Hrženjak, plivačicu Brunelu Hrženjak, Rajnu Erjavec, Leonardu Dubovečak i predstavnike Odbojkaškog kluba Vinica.

- Jako smo ponosni na naše djevojke i ono što nam je posebno drago je u jednom ovako malom mjestu kao što je Vinica potičemo svaki uspjeh i rezultat – rekao je načelnik Štimec.

Podsjetio je kako Općina Vinica mlade podupire od rođenja do završetka studija.

- Naši studenti po završetku studija dobivaju novčani poklon od 500 kuna i mislim da smo u tome prvi u državi. Mi smo Općina koja brine i o djeci s posebnim potrebama koju uključujemo u društvo, a najbolji primjer je naša Brunela Hrženjak, koja pohađa osnovnu školu, uspješna je sportašica i osvaja medalje za Plivački klub za djecu s invaliditetom "Vidra" – rekao je Štimec koji je dodao kako je jedan od ciljeva potaknuti mlade na bavljenje sportom bez obzira na rezultate.

- One najbolje Općina će i dalje podupirati na ovakav način - rekao je Štimec.

Pjevačica Gabrijela Hrženjak, koja je nedavno osvojila treće mjesto na prestižnom Međunarodnom Otto Edelmann pjevačkom natjecanju u Beču, istaknula je kako uvijek s ponosom ističe da je iz Vinice.

- Zahvalna sam Općini Vinica i načelniku što primam stipendiju i uvijek kada mogu, rado nastupam za svoju općinu – rekla je Gabrijela.

Katarina Boltek iz OK Vinica istaknula je kako su izuzetno ponosni na osvojeno treće mjesto na ljestvici hrvatske lige natjecanja u odbojci.

- Nadamo se još boljim rezultatima i većim uspjesima te ćemo raditi na tome. U svom radu doista imamo veliku podršku Općine Vinica. Kad god nešto zatrebamo, tu su, i veliko im hvala na tome – rekla je Boltek.

Leonarda Dubovečak je sa svojom ženskom futsal ekipom Prve gimnazije Varaždin osvojila srebrnu medalju na državnom natjecanju u Poreču. Na igranje nogometa nagovorila ju je sestrična, još u osnovnoj školi, a taj je sport i sama kasnije zavoljela.

- Svaki mjesec od Općine Vinica dobivamo 200 kuna džeparca i hvala im na podršci – rekla je Leonarda.