Vinica: Obilježena 21. godišnjica smrti prvog predsjednika RH-a Franje Tuđmana

VV | 10.12.2020. u 20:30h | Objavljeno u Našim krajem

U župnoj crkvi Sv. Marka ev. u Vinici, danas je vinički župnik prečasni Valent Posavec služio misu zornicu u spomen na 21.-u godišnjicu smrti prvog hrvatskog predsjednika i predsjednika Hrvatske demokratske zajednice dr. Franje Tuđmana. Misi zornici prisustvovao je ograničeni broj ljudi zbog epidemioloških mjera, a prečasni se u svojoj propovjedi osvrnuo na ulogu, značaj, važnost, mudrost, odvažnost i hrabrost što su svakako najveće odlike prvog Hrvatskog predsjednika. Zahvaljujući njegovom vizionarstvu i državotvornosti dobili smo konačno vlastitu državu, što nitko pa i njegovi najveći kritičari i oponenti ne mogu osporiti.

Izaslanstvo Hrvatske demokratske zajednice Općine Vinica na čelu s predsjednikom Marijanom Kostanjevcom kod spomenika su položili cvijeće i zapalili svijeću, ujedno i u ime svih članova i simpatizera HDZ-a Općine Vinica.

- Zbog nemogućnosti dolaska predstavnika i predsjednika županijske organizacije Hrvatske demokratske zajednice gosp. Stričaka, mi smo tu i u njihovo ime. Pokojni prvi predsjednik najveći je sin hrvatskog naroda jer i prije njega su neki pokušavali osamostaliti Hrvatsku i Hrvate, ali na žalost nisu u tome uspjeli. Upravo zbog toga, svaka godišnjica smrti prvom hrvatskom predsjedniku uvelike dokazuje kako je upravo on bio jedan i jedini, te najveći i najzaslužniji u stvaranju države nam Hrvatske -  izjavio je tom prigodom načelnik Općine i predsjednik Hrvatske demokratske zajednice Općine Vinica Marijan Kostanjevac.