Vijeće van snage stavilo Detaljni plan uređenja „Poduzetničke zone“ Trnovec. Foto: Dražen Novosel

Vijeće van snage stavilo Detaljni plan uređenja „Poduzetničke zone“ Trnovec.

| 24.1.2017. u 09:56h | Objavljeno u Našim krajem

Općinsko vijeće Općine Trnovec Bartolovečki na sinoćnjoj sjednici donijelo je odluku o stavljanju van snage Detaljnog plana uređenja „Poduzetničke zone“ Trnovec. Ovom odlukom slobodne građevinske parcele u toj zoni postale su dostupne potencijalnim investitorima iz različitih grana gospodarstva.

Prema dosadašnjem Detaljnom planu uređenja parcele su bile namijenjene isključivo za uslužnu djelatnost, no, zbog iskazanog interesa investitora ovom je izmjenom omogućena gradnja proizvodnih pogona.

S obzirom da su se pojavili zainteresirani investitori i realna mogućnost da neke od novih investicija stignu u Poduzetničku zonu bilo je nužno donijeti ovakvu odluku – pojasnio je načelnik Općine Zvonko Šamec.

Odluci je prethodila javna rasprava te sva zakonom predviđena procedura nužna kod donošenja ovakvih odluka.

Općinsko vijeće donijelo je i odluke o odabiru najpovoljnijih ponuda za poslove deratizacije i dezinsekcije javnih površina i stambenih prostora te za obavljanje poslova veterinarsko-higijeničarske službe.

Ti su poslovi dodijeljeni Veterinarskoj stanici Varaždin dok će poslove održavanja nerazvrstanih cesta na području Općine obavljati tvrtka Niskogradnja-Knežević.