VIDEO Cirkus na nastavku 31. sjednice Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica

VV | 25.1.2021. u 21:51h | Objavljeno u Našim krajem

Danas se trebao održati nastavak 31. sjednice Gradskog vijeća Varaždinskih Toplica koji je originalno bila održana 21. prosinca, ali nije bila odrađena do kraja zbog svađe na relaciji predsjednika vijeća Franja Prsteca i potpredsjednika te vijećnika Stjepana Denžića.

Preostale točke koje nisu odrađene s originalne sjednice 21. prosinca su bili zaključci na dva podneska Dragutina Bedekovića i Željke Sakač, ali nije dovršeno glasanje jer je opozicija iskoristila petominutnu stanku za odlazak sa sjednice čime više nije bilo kvoruma s kojim bi odradili do kraja sve točke dnevnog reda Gradskog vijeća.

Na današnjem nastavku te sjednice, bilo je omogućeno održavanje aktualnog sata, ali su se prije toga pobunili vijećnici HSLS-a Stjepan DenžićDraženko Pokos koji su se usprotivili održavanju novog aktualnog sata, što su vijećnici smatrali da je kršenje poslovnika jer se aktualni sat održao prošli puta, a danas je prema argumentaciji Denžića trebalo samo nastaviti po dnevnom redu prošle sjednice te se ne može održati novi aktualni sat.

- Vi kršite statut i poslovnik, sjednica nije nova, nego je nastavak - obrazlagao je Prstec.

- Nigdje u poslovniku niti u u statutu nije zabranjeno postavljanje pitanja vijećnicima. Molim te u interesu građana, gradskog vijeća i gradonačelnice, sjednite, odslušajmo to i završimo ovu sjednicu - rekao je Prstec, ali nakon toga je situacija samo eskalirala što možete vidjeti u videu.

Sjednica je nedugo nakon toga prekinuta jer nije bilo dovoljno vijećnika na samoj sjednici, u trenutku početka sjednice je bilo 9 od 15 članova vijeća, a odlaskom je bilo samo sedam prisutno te se sjednica odgodila za sutra.

- Ovo je ludo, mi smo Gruntovčani. Molim te lijepo Ratkovićka zašuti - rekao je Prstec gradonačelnici i insinuirao da je prekid "iscenirala" zbog straha od pitanja.