Veliki planovi u Novom Marofu: prati se i što će biti sa zemljištem nekadašnje tvornice Levi's

J.Š./Varaždinske vijesti | 6.12.2019. u 12:30h | Objavljeno u Našim krajem

Grad Novi Marof ima velike planove za uređenje budućeg centra grada s izgradnjom sportskog parka te se istovremeno pozorno prati i što će biti sa zemljištem nekadašnje tvornice Levi's koja je neposredno uz tu površinu, a trenutno nije u funkciji.

Naime, Grad Novi Marof u sljedećih deset godina namjerava uložiti oko 100 milijuna kuna u uređenje budućeg centra s izgradnjom sportskog parka s devet sportskih igrališta, pet dvorana, bazenom i restoranom. Gradonačelnik Siniša Jenkač ističe da se s vlasnikom susjednog zemljišta, Varteksom, odnosno novim većinskim vlasnikom i članovima Uprave, redovito razgovara.

– Drago mi je da su prihvatili prijedlog da se ide u prodaju njihovog zemljišta, ako se na njemu ne misli raditi. Dugo je neodržavano i to je činjenica broj 1. A broj 2 je da smo mi zainteresirani da se nešto pokrene, bilo industrija ili nama interesantnije jedan vid mješovite zone sa stanogradnjom. Bio bi to novi centar grada s novim perspektivama za sam grad – kaže gradonačelnik Jenkač.

U susjedstvu Varteksovog zemljišta Grad je vlasnik više od 50 tisuća kvadrata zemljišta, budućeg sportskog parka za koji je izrađeno idejno rješenje.

– To je važno za nas, jer u budućnosti ne bi bio samo sportski park sa svim sadržajima, nego bi se postojeće igralište preselilo, a na tom prostoru bi bio budući centar grada – samo središte, uz Kulturni centar i sportski park. Ulažemo u taj prostor i zanima nas što će biti na prostoru do našeg zemljišta – dodaje Jenkač i napominje da je u tijeku i otkup zemljišta za prilaznu cestu te se taj prostor otvara prema državnim cestama D3 i D24.

– Grad mijenja urbanistički plan uređenja tako da se povećava izgradivost zemljišta. Želimo povećanjem izgradivosti zgrada privući investitore u stanogradnju. Potreba ima puno, centar ima škole, dom zdravlja, bolnicu, vrtić. Novi Marof je centar bivše općine i svi dolaze u naš grad. Za nas je važno da omogućimo da budući stanovnici imaju prostor za stanovanje – zaključuje Jenkač.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci