Veliki Bukovec: Uskoro stiže mobilno reciklažno dvorište, a uredit će se i centar naselja Foto: Općina Veliki Bukovec

Veliki Bukovec: Uskoro stiže mobilno reciklažno dvorište, a uredit će se i centar naselja

Varaždinske vijesti | 17.9.2018. u 08:45h | Objavljeno u Našim krajem

Mještani općine Veliki Bukovec uskoro će dobiti mobilno reciklažno dvorište, pokretnu jedinicu koja služi odvojenom prikupljanju i skladištenju manjih količina posebnih vrsta otpada iz kućanstva. Općinsko vijeće na svojoj je posljednjoj sjednici, održanoj 12. rujna, jednoglasno donijelo odluku o pokretanju postupka jednostavne nabave za mobilno reciklažno dvorište koje će koristiti zajedno s mještanima općine Mali Bukovec.

– Jedinica lokalne samouprave koja ima do 5.000 stanovnika može se odlučiti koju vrstu reciklažnog dvorišta želi. Mi smo odlučili, zajedno s Općinom Mali Bukovec, nabaviti mobilno reciklažno dvorište koje jednom u tri mjeseca mora „obići“ svako naselje u obje općine. Iz tog razloga pokrećemo postupak jednostavne nabave reciklažnog mobilnog dvorišta budući da smo u obvezi do prvog studenog osigurati njegovu nabavku i korištenje – pojasnio je na sjednici Vijeća načelnik Općine, HSS-ov Franjo Vrbanić. Dodao je kako je procijenjena vrijednost nabave, bez poreza na dodanu vrijednost, 129 tisuća kuna od čega bi svaka općina osigurala polovicu iznosa. Nakon što se provede postupak jednostavne javne nabave i pristignu ponude, rok za odabir ponuđača je 30 dana.

veliki_bukovec_vijece_4.jpg

Park u središtu Velikog Bukovca

Općinsko vijeće donijelo je i Odluku o suglasnosti za provedbu ulaganja na području Općine Veliki Bukovec unutar mjere 2. Unapređivanje kvalitete života ruralnog područja; Podmjera 2.1 Obnova/modernizacija društvene infrastrukture ruralnog područja iz Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. – 2020. godine za projekt „Modernizacija centra naselja u Velikom Bukovcu“. Riječ je uređenju parka u središtu Velikog Bukovca koje bi imalo dječje igralište, vježbalište, zelenu oazu, fontanu s „malim potokom“ te pametnom klupom koja bi pokretala fontanu.

– Središte Općine trebalo bi imati jedan ovakav prostor koji bi mogle koristiti sve generacije od naših najmlađih do umirovljenika – kazao je Vrbanić. Projekt bi se prijavio preko LAG-a Izvor, a Općina bi za njega trebala dobiti 110 tisuća kuna iz EU fondova. Uređenje parka u konačnici bi iznosilo oko 200 tisuća kuna. Uz EU sredstva, preostali dio osigurao bi se kroz proračun. Vijećnici su pohvalili pokretanje projekta što su potvrdili i jednoglasnom potporom.

Jedna od točaka dnevnog reda bilo je i izvršenje proračuna za prvih šest mjeseci ove godine. Na prihodovnoj strani ostvaren je iznos od 1,62 milijuna kuna dok su rashodi u isto vrijeme bili 1,51 milijun. Zajedno s prenesenim viškom iz prošle proračunske godine Općina je ostvarila višak prihoda do 552 tisuće kuna.

veliki_bukovec_vijece_5.jpg