Varaždinski gradski buseki vozit će i do Centra Lumini; nove linije sve do Sračinca i Kneginca

| 15.4.2024. u 18:00h | Objavljeno u Našim krajem

Iz Grada odgovaraju da s općinama Sračinec i Gornji Knegienc još uvijek razmatraju mogućnosti i uvjete produženja linija, a novi Plan prometa izrađuje se u suradnji s Odjelom za logistiku i promet Sveučilišta Sjever.

Gradonačelnik Neven Bosilj u lokalnim je medijima tijekom veljače najavio kako bi se linije varaždinskih gradskih buseka mogle produljiti i na općine Sračinec i Kneginec. Napomenuo je i da se “u tišini” priprema projekt prema kojem bi Grad povukao sredstva za nabavu šest novih autobusa na električni pogon. Na naš upit, iz Grada Varaždina odgovaraju da se objava natječaja od strane Ministarstva mora, prometa i infrastrukture RH za nabavu autobusa na alternativna goriva očekuje do sredine travnja. Grad Varaždin na taj natječaj planira prijaviti nabavu i financiranje električnih autobusa.

Također odgovaraju da se s općinama Sračinec i Gornji Knegienc još uvijek razmatraju mogućnosti i uvjeti produženja linija te da još nisu postignuti konačni dogovori. Kako je dosad najavljeno, linije bi se s jedne strane produžile do Sračinca i Svibovca Podravskog te s druge strane do trgovačkog centra Lumini i centra Gornjeg Kneginca. Do Luminija su nekad vozili besplatni Lumini buseki, ali više ne voze, a na informacijama Luminija također kažu da se očekuje kako bi do njihovog trgovačkog centra u dogledno vrijeme trebali početi voziti varaždinski gradski buseki.

U izradi koncepta novih linija Grad surađuje s Odjelom za logistiku i promet Sveučilišta Sjever.

Više o ovoj temi možete doznati u novom broju Varaždinskih vijesti.