VARAŽDINSKE TOPLICE Uređuju se kanali i vodotoci: "Stvaramo čišći i ljepši okoliš!" Foto: Grad Varaždinske Toplice

VARAŽDINSKE TOPLICE Uređuju se kanali i vodotoci: "Stvaramo čišći i ljepši okoliš!"

Varaždinske vijesti | 18.10.2022. u 16:45h | Objavljeno u Našim krajem

Značajna ulaganja Hrvatskih voda na području Grada Varaždinskih Toplica nastavljena su i ove godine. Tako je diljem Grada u tijeku uređenje vodotoka i kanala. Riječ je o radovima koje provode Hrvatske vode s ciljem očuvanja ekosustava, čišćenja vodnih površina i ulaganja u očuvanje i zaštitu okoliša.

Na području Varaždinskih Toplica, Hrvatske su vode ove godine uložile približno 722 tisuće kuna, a uređen je vodotok rijeke Bednje u Donjoj Poljani u vrijednosti od 383.200 kuna, potok Oledinki - Donja Poljana za što je izdvojeno 75.000 kuna, potok Korovići - Jalševec u vrijednosti od 87.200 kuna te kanal Petkovec za što je izdvojeno 71.400 kuna.

Hrvatske su vode na području Varaždinskih Toplica uložile i oko 105.000 kuna za košnju vodotoka.

Zahvalivši Hrvatskim vodama što kontinuirano prate njihove potrebe i ulažu na području Grada, gradonačelnica Dragica Ratković naglasila je važnost održavanja vodnih sustava, kako za očuvanje biljnog i životinjskog svijeta, tako i za zaštitu okoliša.

- Hrvatske vode, kao i ostale županijske i državne institucije s kojima imamo odličnu suradnju redovito prepoznaju potrebe za ulaganjima na području našeg Grada i na taj način zajedno s nama doprinose stvaranju ljepših i boljih Varaždinskih Toplica, ugodnih za život svih naših stanovnika. Osim što je uređenje vodotoka i kanala nužno zbog vizualnog identiteta turističkog grada kao što su Varaždinske Toplice, ove su investicije važne i za očuvanje okoliša – rekla je gradonačelnica Ratković.

Poručila je i kako vjeruje da će Hrvatske vode i u narednom razdoblju nastaviti s potrebnim ulaganjima na području Varaždinskih Toplica.

Spomenimo i kako su dosad uređena korita rijeke Bednje u dužini od 800 metara, te potoka Oledinki - Donja Poljana u dužini od 750 metara, kao i kanala Petkovca u dužini od 480 metara. Uređen je i potok Korović te dva desna pritoka Bednje u dužini od 350 metara.

Varazdinske_Toplice_-_uredjenje_potoka_i_kanala_17102022_1.jpg

Varazdinske_Toplice_-_uredjenje_potoka_i_kanala_17102022_2.jpg

Varazdinske_Toplice_-_uredjenje_potoka_i_kanala_17102022_3.jpg

Varazdinske_Toplice_-_uredjenje_potoka_i_kanala_17102022_4.jpg

Varazdinske_Toplice_-_uredjenje_potoka_i_kanala_17102022_5.jpg

Varazdinske_Toplice_-_uredjenje_potoka_i_kanala_17102022_6.jpg

Varazdinske_Toplice_-_uredjenje_potoka_i_kanala_17102022_7.jpg

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci