VARAŽDINSKE TOPLICE Ratković: Radimo na području čitavog grada, ne samo u centru Foto: Grad Varaždinske Toplice

VARAŽDINSKE TOPLICE Ratković: Radimo na području čitavog grada, ne samo u centru

Varaždinske vijesti | 31.3.2022. u 16:23h | Objavljeno u Našim krajem

Da je Grad Varaždinske Toplice jedno veliko gradilište dokazuju i brojni projekti koji su trenutno u nekoj od faza realizacija ili se planiraju u narednom razdoblju provesti o čemu se razgovaralo na sjednici Gradskog vijeća održanoj u srijedu.

Kako je pojasnila gradonačelnica Dragica Ratković, u planu je mnogo, a u proteklih šest mjeseci završeno je čak sedam projekata.

- U ovom smo razdoblju završili izgradnju i otvorili našu prvu zvjezdicu, naš Trg Republike Hrvatske koji sada krasi centar našeg grada. S obzirom da se želimo pozicionirati na turističkoj karti Varaždinske županije, ali i Hrvatske kao privlačna kontinentalna destinacija, ovakvi i slični projekti od nemjerljive su važnosti – rekla je Ratković.

Vrijednost projekta izgradnje Trga je preko tri milijuna kuna, a u proteklom razdoblju u Svibovcu Topličkom uređene su pješačka staza i odvodni jarak u vrijednosti od gotovo 350.000 kuna, nastavljen je otkup zemljišta za realizaciju projekta izgradnje zaobilaznica za što je utrošeno preko 170.000 kuna, izrađena je projektna dokumentacija za izgradnju javne rasvjete u Dugoj ulici u vrijednosti od 11.500 kuna, sanirana je površina nerazvrstanih cesta nakon Aglomeracije za što je izdvojeno 280.000 kuna, uređen je Društveni dom Lovrentovec u vrijednosti od 114.000 kuna i produljena je vodovodna mreža u Leskovcu u vrijednosti od 70.000 kuna.

- Ove investicije dokazuju da se radi na području čitavog Grada, ne samo u centru, a svi ovi projekti imaju isti cilj, povećanje kvalitete života svih naših mještana – poručila je Ratković.

Kako je pojasnila gradonačelnica, u narednom razdoblju u planu su još dva važna projekta. Riječ je o uređenju Ulice grada Vukovara u Varaždinskim Toplicama u ukupnoj vrijednosti od gotovo milijun kuna, a 70 posto sufinancirat će Ministarstvo unutarnjih poslova, dok će preostali iznos osigurati Grad iz svog proračuna.

- Radi se o važnom projektu kojim ćemo sanirati opasna mjesta u ulici koja vodi prema našoj osnovnoj školi i koju svakodnevno koristi velik broj naših učenika i njihovih roditelja. Želimo da Toplice prije svega budu siguran grad, ugodan za život – rekla je Ratković te dodala kako se nastavlja i projekt izgradnje Fitness parka.

Ukupna vrijednost tog projekta je gotovo 420.000 kuna, a sufinancirat će ga Agencija za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju u iznosu 265.000 kuna.

Osim izvješća o radu gradonačelnice za drugu polovicu protekle godine na dnevnom redu bilo je i donošenje Etičkog kodeksa. Naime, s ciljem sprječavanje sukoba interesa između privatnog i javnog interesa u obnašanju dužnosti članova Gradskog vijeća i članova radnih tijela Gradskog vijeća, izglasan je spomenuti prijedlog.

Na Gradskom vijeću razgovaralo se i o sustavu civilne zaštite, a okupljeni vijećnici i vijećnice donijeli su odluku o određivanju pravnih osoba koje će sudjelovati u aktivnostima smanjenja rizika od katastrofa, pružanja brzog odgovora na prijetnje i opasnosti i ublažavanja posljedica katastrofa i nesreća. To su toplička tvrtka Forum d.o.o., Osnovna škola Antuna i Ivana Kukuljevića, Osnovna škola Svibovec, Specijalna bolnica za medicinsku rehabilitaciju Varaždinske Toplice, Veterinarska stanica Varaždin i Hotel - pansion Bernarda.

varazdinske_toplice_vijece_30032022_1.JPG

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci