VARAŽDINSKE TOPLICE Ovog vikenda Aquafest, posjetitelji će se imati priliku upoznati se s bogatim rimskim nasljeđem Foto: ilustracija/arhiva Varaždinske vijesti

VARAŽDINSKE TOPLICE Ovog vikenda Aquafest, posjetitelji će se imati priliku upoznati se s bogatim rimskim nasljeđem

| 2.6.2022. u 14:37h | Objavljeno u Našim krajem

Ovog će se vikenda u Varaždinskim Toplicama održati Aquafest – festival kojim se odaje počast ljekovitoj termalnoj vodi, a posjetitelji će imati priliku upoznati se s bogatim rimskim nasljeđem.

Iako sve počinje već u danas, predstavom „Cezar” koju će u Rimskom forumu izvesti Glugl teatar iz Varaždina, glavnina programa održavat će se u petak i subotu, 3. i 4. lipnja, kad će i ulice grada biti ispunjene duhom staroga Rima.

Oba dana od 10.00 do 20.00 sati u Malom parku odvijat će se Sajam i radionice, a u petak će se od 10.00 sati održavati i 4. Međunarodni skup pod nazivom „Termalna voda jučer danas, sutra”.

U Rimskoj Bazilici od 18.00 će sati biti prikazan dokumentarni film „Putevi vode”, a od 20.00 sati posjetitelje očekuju još tri zanimljiva događanja; povorka pod bakljama u Rimskom forumu, borbe gladijatora u Termama te koncert „Voda”.

U subotu u 11.00 sati ulicama Varaždinskih Toplica krenut će Povorka Rimljana, a na Parteru kod Terma odvijat će se borbe gladijatora i predstaviti formacije legija.

Subotnji će program završiti u 21.00 sat predavanjem „Nesputane – jedna vilovita priča”.