V. Toplice: U sklopu projekta „Omogućimo život u vlastitom domu” zaposlit će se dvije žene

vv | 28.2.2024. u 13:36h | Objavljeno u Našim krajem

Varaždinske Toplice nastavljaju sa hvalevrijednim i korisnim projektom zahvaljujući bespovratnim sredstvima koje je Društvo Crvenog križa Varaždinske županije nedavno dobilo za projekte u okviru Poziva "Zaželi-prevencija institucionalizacije”.

Radi se o projektu „Omogućimo život u vlastitom domu” čiji nositelj je DCK Varaždinske županije, dok su partneri devet općina i gradova iz Varaždinske županije. Jedan od partnera je i Grad Varaždinske Toplice, a zahvaljujući odobrenim sredstvima, u sklopu projekta zaposliti će se dvije žene koje će se brinuti za 12 korisnika i to na rok od gotovo 3 godine, odnosno 33 mjeseci.

Da se radi o projektu sa dvostrukom vrijednošću istaknula je gradonačelnica Dragica Ratković.

- Projekt ima dvostruku vrijednost jer se zapošljavaju teže zapošljive osobe, koja se zatim brinu o onima kojima je pomoć potrebna. Zahvaljujući projektu, zaposliti će se dvije žene koje će se brinuti za 12 naših sugrađana kojima je prijeko potrebna pomoć. Nastavak je to projekta kojega smo provodili i protekle godine i koji je svakako podigao kvalitetu života naših sugrađana. Žene koje su zaposlene na projektu puno su pomogle našim starijim i nemoćnim sugrađanima, što dostavom namirnica, pripremanjem obroka, čišćenjem, brigom o higijeni, podizanjem lijekova ili pak samo razgovorom sa korisnicima - rekla je gradonačelnica Ratković te dodala kako pohvaljuje odluku da projekt ovoga puta traje duže od 6 mjeseci.

- Projekt je svaki put dosada trajao 6 mjeseci, sada će ipak trajati gotovo 3 godine. Na taj način će naši korisnici, kao i zaposlene žene, biti sigurni da mogu računati na pomoć i da će imati posao. Grad se u projekt uključio kako bi pomogli našim sugrađanima, da im se podigne kvaliteta života, bilo zapošljavanjem ili pružanjem svakodnevne pomoći - poručila je gradonačelnica Ratković.