Uz blagdan sv. Florijana posvećeno navalno vozilo DVD-a Nedeljanec-Prekno Foto: Općina Vidovec

Uz blagdan sv. Florijana posvećeno navalno vozilo DVD-a Nedeljanec-Prekno

Varaždinske vijesti | 6.5.2019. u 13:05h | Objavljeno u Našim krajem

Povodom blagdana svetog Florijana, u župnoj crkvi svetog Vida u Vidovcu održana je sveta misa za vatrogasce Dobrovoljnog vatrogasnog društva Vidovec, Nedeljanec-Prekno i Tužno.

Tom prilikom posvećeno je i novo navalno vatrogasno vozilo Dobrovoljno vatrogasnog društva Nedeljanec-Prekno, za koje je Općina Vidovec izdvojila 150.000 kuna iz općinskog proračuna.

Svetoj misi i blagoslovu vatrogasnog vozila nazočio je zamjenik načelnika Općine Vidovec i načelnik Stožera civilne zaštite Dubravko Zavrtnik koji je zahvalio vatrogascima na njihovom cjelogodišnjem požrtvovnom radu te napomenuo da su vrata općine za njih uvijek otvorena.

- Općina Vidovec uvijek je podupirala rad vatrogasnih društava i pomagala im sukladno proračunskim mogućnostima. Tako je prošle godine osim za novo vatrogasno vozilo općina izdvojila preko 50.000 kuna za uređenje vatrogasnog spremišta za DVD Nedeljanec-Prekno – istaknuo je Zavrtnik te naglasio kako mu je žao što zbog kiše sveta misa nije mogla biti održana u kapelici Svetog Florijana u Cargovcu čija je obnova dovršena prošli tjedan. Za obnovu ove kapelice iz općinskog je proračuna izdvojeno je oko 95.000 kuna.

Na samom kraju, Zavrtnik je svim vatrogascima i vatrogaskinjama, vatrogasnoj mladeži i djeci u ime načelnika Općine Vidovec Brune Hranića i svoje osobno ime još jednom čestitao blagdan svetog Florijana, njihovog zaštitnika. Svetu misu i blagoslov vozila služili su vlč. Branko Švogor i đakon Mladen Cikač.

dvd_nedeljanec_prekno_sveti_florijan_vozilo_1.JPG

dvd_nedeljanec_prekno_sveti_florijan_vozilo_2.JPG

dvd_nedeljanec_prekno_sveti_florijan_vozilo_4.JPG