Ušteda i sigurnost: Od Novog Marofa do Mađareva uskoro nova javna rasvjeta Foto: Grad Novi Marof

Ušteda i sigurnost: Od Novog Marofa do Mađareva uskoro nova javna rasvjeta

Varaždinske vijesti | 6.3.2019. u 08:26h | Objavljeno u Našim krajem

U dijelu naselja Novi Marof i Mađarevo, konkretnije uz državnu cestu D24 Novi Marof – Mađarevo te uz lokalnu cestu do željezničke pruge u Mađarevu, planira se postaviti nova javna rasvjeta.

Budući da je postojeća javna rasvjeta na tom dijelu uglavnom na betonskim i drvenim stupovima sa zastarjelim rasvjetnim tijelima, u planu je postavljanje novih kandelabera s LED svjetiljkama spojenih podzemnim elektroenergetskim kabelima. Ugovor o izradi Glavnog projekta za taj projekt u utorak su u Novom Marofu potpisali gradonačelnik Siniša Jenkač i direktor tvrtke CTing d.o.o. iz Lepoglave, Nenad Novak.

– Glavni će projekt biti izrađen prema Prostornom planu uređenja Grada Novog Marofa, Urbanističkom planu uređenja naselja Novi Marof i kontaktnih zona i Provedbenom urbanističkom planu šireg centra naselja Novi Marof, a sadržavat će elektrotehnički i građevinski projekt – pojasnio je, vezano uz potpisani ugovor, gradonačelnik Jenkač.

Dodao je da će nova rasvjeta značiti uštedu u potrošnji električne energije, ali i kvalitetniju rasvjetu koja znači i bolju vidljivost na samoj prometnici.

– Bolja vidljivost znači i veću sigurnost u prometu prije svega onih najranjivijih skupina, a to su biciklisti i pješaci – poručio je Jenkač.

Prema potpisanom ugovoru rok za pripremu dokumentacije je 90 dana. Inače, uređenje odnosno izgradnja javne rasvjete samo je dio projekta uređenja prometnice na dijelu od groblja u Mađarevu do Zagorske ulice u Novom Marofu.

– Trenutno je u projektiranju obnova državne ceste D24 od Mađareva do Zagorske ulice u Novom Marofu. Rekonstrukcija predviđa uređenje te prometnice zajedno s pješačkim stazama, ali i uređenje potoka bujičara uz cestu. Osim što se projektira spomenuto uređenje javne rasvjete, Termoplin radi na obnovi plinske mreže – kazao je Jenkač.

Gradonačelnik je dodao i da se u sklopu projekta izgradnje javne rasvjete, osim na spomenutom dijelu, priprema i dokumentacija izgradnje javne rasvjete od rotora do skretanja za Makojišće Gornje prema Cifrekovom brijegu.

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci