Uskoro novi pastoralni centar u Vidovcu Foto: Općina Vidovec

Uskoro novi pastoralni centar u Vidovcu

Varaždinske vijesti | 23.2.2021. u 19:00h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu župnog dvora župe svetog Vida u Vidovcu započete su aktivnosti oko izgradnje novog pastoralnog centra.

S obzirom na to da se sadašnje pastoralne aktivnosti odvijaju u pomoćnoj zgradi u dvorištu župnog dvora koja je dotrajala te nema uređen sustav grijanja, a i same aktivnosti ograničene su karakteristikama dostupnog prostora, javila se potreba za izgradnjom novog pastoralnog centra. Inicijativu za izgradnju pastoralnog centra pokrenuo je načelnik općine Vidovec Bruno Hranić u suradnji s velečasnim Brankom Švogorom.

U novom pastoralnom centru nalazit će se učionice, kabineti, dvorane, sanitarije, kuhinja, kotlovnica, spremište i uredski prostori. Novi pastoralni centar od 600 m2 služit će za potrebe župe sv. Vida kao i za razne druge pastoralne susrete i aktivnosti tijekom čitave godine.

- Drago mi je da je inicijativa za izgradnju novog pastoralnog centra konačno pokrenuta i mogu samo reći da će Općina Vidovec maksimalno poduprijeti projekt izgradnje. Do sad smo iz proračuna izdvojili 55.000 kuna za izradu projektne dokumentacije. Ovim projektom naši mještani dobit će adekvatne prostorije za vjeronauk i vjeronaučne susrete, prostor za roditeljske sastanke prvopričesnika i krizmanika, susrete mladih kroz čitavu godinu, a bit će na raspolaganju i za Caritas te ostale udruge i pojedince. Vjerujem da će ovaj projekt biti na korist čitave zajednice - istaknuo je načelnik Bruno Hranić.

Navedeni projekt predstavljen je i varaždinskom biskupu mons. Bože Radošu koji je izrazio zadovoljstvo i najavio da će Varaždinska biskupija također poduprijeti projekt izgradnje pastoralnog centra te ujedno napomenuo da pastoralni centar treba služiti svim mještanima u cilju boljeg povezivanja župe i lokalne zajednice.

vidovec_pastoralni_centar_2.jpg

vidovec_pastoralni_centar_3.jpg

vidovec_pastoralni_centar_1.jpg