Upaljena prva svijeća na adventskom vijencu, Petrijanec u blagdanskom ozračju

VV | 28.11.2021. u 19:43h | Objavljeno u Našim krajem

Paljenjem prve svijeće na adventskom vijencu i simbolično se označava početak adventa, vremena u kojem se vjernici pripremaju za najradosniji blagdan – Božić.

Početak adventa paljenjem prve adventske svijeće obilježen je i u Općini Petrijanec. Petrijanečki župnik Ivan Sakač blagoslovio je, a načelnik Željko Posavec simbolično upalio prvu svijeću na adventskom vijencu postavljenom na trgu. Taj je prostor Općina Petrijanec, kao i prijašnjih godina, posebno ukrasila u blagdanskom ozračju. Postavljeno je nekoliko božićnih drvca, zasjalo je stotine lampica i drugih prigodnih ukrasa stvarajući pravu božićnu čaroliju.

Usprkos hladnoći, uz malo dobre volje i veselja mještani su se također odazvali paljenju prve adventske svijeće.

- Zahvaljujem se svima koji su sudjelovali u organizaciji, posebno pjevačima naše Župe i našem župniku Ivanu Sakaču te pozivam mještane da nam se pridruže i iduće subote, 4. studenog u 18 sati na paljenju druge adventske svijeće kada će nam svirati tamburaški sastav KUD-a Petrijanec. Živimo u neizvjesnim trenucima pod epidemiološkim mjerama brinući se što nam donosi sutra. Prva adventska svijeća zapaljena povodom prve nedjelje došašća je Svijeća proroka i Svijeća nade što je svima u ovom trenutku izuzetno važno – rekao je načelnik Općine Petrijanec Željko Posavec.

Označeno u