Ulaganje u najmlađe! Za izgradnju novog dječjeg vrtića u Varaždinske Toplice stiže više od 8,6 milijuna kuna

VV | 7.12.2022. u 16:00h | Objavljeno u Našim krajem

U Grad Varaždinske Toplice stiže više od 8,6 milijuna kuna bespovratnih sredstava za važan projekt kojim će se najmlađim stanovnicima grada osigurati nadstandard u predškolskom odgoju i obrazovanju. Riječ je o izgradnji novog objekta dječjeg vrtića na području Varaždinskih Toplica, za što je Gradu Ministarstvo znanosti i obrazovanja odobrilo bespovratna sredstva u iznosu od 8,64 milijuna kuna, a iznos ostvarene potpore je stopostotan.

Zadovoljstvo zbog ovih odličnih vijesti izrazila je i gradonačelnica Dragica Ratković koja je naglasila kako će se realizacijom ovog projekta kvaliteta predškolskog odgoja i obrazovanja na području Grada uvelike podići.

- Zahvaljujem Ministarstvu znanosti i obrazovanja što je prepoznalo naš projekt i dodijelilo nam bespovratna sredstva u stopostotnom iznosu. Budući da se Dječji vrtić Tratinčica trenutno nalazi u staroj zgradi, izgradnja novog objekta dječjeg vrtića itekako će podići kvalitetu predškolskog odgoja i obrazovanja i našim najmlađima omogućiti nadstandard. Upravo je to i cilj ove Gradske uprave kojoj su ljudi, a posebno mladi u fokusu. Ovaj projekt ulaganje je u najmlađe u pravom smislu te riječi – rekla je gradonačelnica Ratković.