UDVDR Ivanec: U srijedu nizom aktivnosti počast poginulim i nestalim braniteljima i civilima

Varaždinske vijesti | 16.11.2021. u 16:04h | Objavljeno u Našim krajem

U sklopu programa „8. dani sjećanja na žrtve Škabrnje i Vukovara – „Ni sjene više nema“ 2021.“, a povodom Dana sjećanja na žrtve Domovinskog rata i Dana sjećanja na žrtvu Vukovara i Škabrnje, u srijedu će se nizom aktivnosti odati počast poginulim i nestalim hrvatskim braniteljima i civilnim žrtvama.

Počast hrvatskim braniteljima povodom 30. obljetnice pogibije odat će se u 16:30 sati Vinku Andrijaniću na groblju u Lepoglavi, a od 17 sati, uz molitvu koju će predvoditi kamenički župnik Rafael Mikec, počast na njihovim posljednjim počivalištima na groblju u Kamenici odat će se Stjepanu Vusiću, Tomi Jamboru i Josipu Kapustiću.

Potom će se u 18 sati na spomen obilježju poginulim hrvatskim braniteljima na Trgu hrvatskih ivanovaca u Ivancu, prigodnom molitvom i paljenjem svijeća, odati počast poginulim i nestalim u Domovinskom ratu. Paljenje i polaganje svijeća i lampaša biti omogućeno ispred spomen obilježja, u odgovarajućim metalnim podlošcima, a radi izbjegavanja oštećenja, svi sudionici mole se da lampaše ne stavljaju na mramornu ploču s ugraviranim imenima poginulih hrvatskih branitelja.

Od 18:30 sati u župnoj crkvi sv. Marije Magdalene Ivanec Misu za Domovinu služit će ivanečki župnik, vlč. Kristijan Stojko, a po okončanju svete mise, u braniteljskom prostoru u Ivancu će u sklopu neformalnog druženja braniteljskih udruga, obitelji poginulih hrvatskih branitelja, gostiju i uzvanika, biti prikazan dio Dokumentarnog filma „Zaboravljena mladost“, koji govori o ulozi žitelja bivše Općine Ivanec, a napravili su ga, i nedavno promovirali, UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDRa Ivanec.

„8. dani sjećanja na žrtve Škabrnje i Vukovara – „Ni sjene više nema“ 2021.“ bit će okončani sredinom prosinca, kada će delegacija UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDRe Ivanec posjetiti mjestima sjećanja na području istočne Slavonije i Srijema, te odati počast svim stradalima u Domovinskom ratu.

Program, koji se sastoji od niza aktivnosti kroz godinu, organiziraju UDVDR Ogranak Ivanec i HVIDRa Ivanec, suorganizator je Grad Ivanec, koji ga, kao i Ministarstvo hrvatskih branitelja, i financijski podupire.

Označeno u