UDVDR Ivanec: u novoj godini prioritet promocija filma "Zaboravljena mladost" koji je upravo dovršen Foto: Ilustracija/UDVDR ogranak Ivanec

UDVDR Ivanec: u novoj godini prioritet promocija filma "Zaboravljena mladost" koji je upravo dovršen

VV | 29.12.2019. u 14:56h | Objavljeno u Našim krajem

Sportski susreti, obilježavanje sjećanja na poginule i umrle hrvatske branitelje, kao i državnih blagdana, važnih datuma vezanih uz događanja u Domovinskom ratu, s posebnim naglaskom na „6. Dane sjećanja na Vukovar“, koji su okončani nedavnim posjetom Mjestima sjećanja u Vukovaru, te obližnjem Aljmašu samo su dio aktivnosti koje je organizirala Udruga dragovoljaca i veterana Domovinskog rata - Ogranak Ivanec tijekom 2019. godine.

Snimanje okončano ovih dana

Na redovnom, 5. Izvještajno-izbornom saboru istaknuto je kako su glavni projekti bila su predavanja na temu „Domovinski rat – Istina o slobodi“, održana tijekom godine u sedam škola Varaždinske županije, te snimanje kadrova za dokumentarni film „Zaboravljena mladost“, koje je okončano ovih dana.
- Zahvaljujući suradnji županijskom podružnicom UDVDR-a te središnjicom u Zagrebu dodijeljeno je prijenosno računalo studentici iz Klenovnika, kćerki hrvatskog branitelja, peto u posljednje četiri godine dodijeljeno na području djelovanja ivanečkog UDVDR-a - istaknuto je na saboru.
U 2019. godini članovi ivanečkog ogranka odlično su surađivali s HVIDR-om Ivanec na gotovo svim projektima, kao i s udrugom Branitelji Hrvatske Lepoglava na onima koji se provode na području Grada Lepoglave.
- Nastavljena je kvalitetna suradnja s Udrugom tjelesnih invalida ILO Ivanec, Udrugom građana Prigorec, Planinarskim klubom Ivanec, DVD-om Gačice, te Ženskim odbojkaškim klubom Ivanec, a započela s Pčelarskom udrugom Čmalico iz Bednje. Poboljšan je ugovor s Adria Oil, te sada članovi imaju 10 lipa popusta po litri goriva, a jako dobro funkcionira i suradnja s Očnim centrom Ivanec, gdje je 30-ak članova Udruge i njihovih bližnjih koristilo popuste kod kupovine pomagala za vid - istaknuto je.
Ipak, najviše se u ovoj godini na promicanju istine o Domovinskom ratu, a nije izostao angažman na prevenciji zdravlja i zdravstvenoj zaštiti hrvatskih branitelja.
UDVDR ogranak Ivanec svrstava se u sam vrh među udrugama na gradskom području, pa i šire, financijski su najviše pridonijeli članovi najužeg vodstva, izdvajajući vlastita sredstva, kao članovi Udruge, koji su uplatili 155 članarina. Povećani su prihodi od Ministarstva hrvatskih branitelja, zatim od sponzora i donatora, te Grada Lepoglave i Varaždinske županije, dok je sufinanciranje projekata od Grada Ivanca ostalo na lanjskoj financijskoj razini.

Tko je na čelu udruge?

Održan je i izbor novog vodstva udruge. Tako je za period od 2019. do 2023. za predsjednika je izabran Ljudvek Cikač, koji je i dosad obnašao tu dužnost, njegov zamjenik je ponovno Željko Đurin, dok je novi potpredsjednik Zvonko Galić.
U Središnji odbor izabrani su Dražen Geček, Damir Kraš, Martin Lukavski, Ivica Rudnički, Marijan Vusić, Slavko Švetak, Zvonimir Grđan, Vladimir Friščić, Danijel Posavec i Dražen Bregović.
Članovi Nadzornog odbora bit će Mario Pahić, Ivan Mešnjak, Mladen Piskač, a Suda časti Vinko Marković, Josip Hojsak i Milan Ribić.
- Ključnu ulogu kod pristanka na još jedan mandat imalo je zajedništvo koje vlada među vodstvom, sinergija s članstvom, te jednoglasna odluka da se završi monumentalni projekt Ogranka, dokumentarni film „Zaboravljena mladost“, kao i nastavak provođenja predavanja na temu „Domovinski rat – Istina o slobodi“ - istaknuo je Cikač.

Zahvalnice i pohvale

U planu i programu rada kao glavne aktivnosti istaknute su spomenuta dva projekta, kao i obilježavanje sjećanja na poginule kolege, kao i sudjelovanje na športskim susretima, prevencija zdravlja članova i ostali koji se provode niz godina.
U svezi s time, zamoljeni su predstavnici udruga s kojima se radi na brojnim projektima da ove godinu daju još veći angažman, jer će u Ogranku fokus biti na Dokumentarnom filmu i školskim predavanjima, te će za ostalo biti na raspolaganju manje vremena. Projekti će se, kao i ove godine, velikim dijelom financirati iz osobnih sredstava članova šireg vodstva Ogranka, potom od članarina, a očekuje se pomoć od Ministarstva hrvatskih branitelja, Gradova Ivanca i Lepoglave, Varaždinske županije, te od sponzora i donatora.
Uručene su i zahvalnice za doprinos u radu udruge, i to Mariju Pahiću, Marijanu Vusiću, Zvonku Galiću, Draženu Bregoviću, Danijelu Posavcu i Vladimiru Friščiću.
Rad ivanečkog ogranka pohvalio je i predsjednik varaždinske podružnice UDVDR-a Branko Družinić, kao i Tihomir Buden iz maruševečkog UDVDR-a, Dražen Husnjak, predsjednik udruge Branitelji Hrvatske Lepoglava, Juraj Putarek iz Udruge tjelesnih invalida ILO Ivanec, Franjo Piskač iz DVD-a Gačice i predsjednik HVIDR-e Ivanec Vjekoslav Špac.

Označeno u
Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci