Udruga umirovljenika Novi Marof predstavila Dnevni boravak za umirovljenike Foto: Udruga umirovljenika Novi Marof

Udruga umirovljenika Novi Marof predstavila Dnevni boravak za umirovljenike

Varaždinske vijesti | 9.9.2022. u 18:22h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" Novi Marof 7. rujna održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen razvojni dokument za program "Dnevni boravak za umirovljenike u Novom Marofu".

Dio je to Projekta "Nemirni uMirovljenici" kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija radionica/seminara je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., iz Europskog socijalnog fonda.

- Razvijen je dokument za program Dnevnog boravka za umirovljenike. Kako bi on bio što kvalitetniji i bolji za umirovljenike, predstavnici nositelja projekta, partneri na projektu te ključni dionici na lokalnoj razini – predstavnik grada Novog Marofa, ravnateljica CZSS Novi Marof te ravnateljica HCK GDCK Novi Marof održali su osam sastanaka radne skupine, na kojima se razvijao dokument/akcijski plan za Program dnevnog boravka za umirovljenike u Novom Marofu. Temeljem stručnih "inputa" i zaključaka radne skupine, razvojni/akcijski plan napravile su Božica Purgar (UU Novi Marof) te Katica Sakač (UU "Zajedno") - napominju iz Udruge umirovljenika Novi Marof .

dnevni_boravak_umirovljenici_novi_marof_07092022_1.JPG

U dokumentu su opisane osnovne djelatnosti Dnevnog boravka za umirovljenike usklađene s primjerom Svjetske zdravstvene organizacije, primjenjive na lokalnoj razini. Definirano je mjesto, radno vrijeme, kontakt broj, korisnici i osnovni sadržaji.

Tako se u Dnevnom boravku umirovljenika u Novom Marofu redovito provode različite aktivnosti u potpunosti prilagođene željama i potrebama umirovljenika – turnir u šahu, turnir u belotu, igranje pikada, bacanje visećih kugli, vježbanje pilatesa, proslave rođendana, obilježavanje prigodnih datuma (Valentinovo, Uskrs, Dan žena, Dan starijih osoba, ručni radovi, nordijsko hodanje, peku se kolači…

U suradnji s organizacijama civilnog društva provode se razne edukacije i radionice, obilježavaju se prigodni datumi (Valentinovo, Uskrs, Dan žena…), organizira se nordijsko hodanje, izrađuju se ručni radovi, peku se kolači, gledaju se prigodni televizijski programi i emisije, čitaju se dnevne novine te periodični časopisi i još mnogo toga.

dnevni_boravak_umirovljenici_novi_marof_07092022_12.JPG

dnevni_boravak_umirovljenici_novi_marof_07092022_13.JPG