Udruga umirovljenika Novi Marof predstavila Dnevni boravak za umirovljenike Foto: Udruga umirovljenika Novi Marof

Udruga umirovljenika Novi Marof predstavila Dnevni boravak za umirovljenike

Varaždinske vijesti | 9.9.2022. u 18:22h | Objavljeno u Našim krajem

U prostorijama Kulturnog centra "Ivan Rabuzin" Novi Marof 7. rujna održana je konferencija za medije na kojoj je predstavljen razvojni dokument za program "Dnevni boravak za umirovljenike u Novom Marofu".

Dio je to Projekta "Nemirni uMirovljenici" kojeg sufinancira Europska unija iz Europskog socijalnog fonda. Organizacija radionica/seminara je sufinancirana u okviru Operativnog programa Učinkoviti ljudski potencijali 2014. – 2020., iz Europskog socijalnog fonda.

- Razvijen je dokument za program Dnevnog boravka za umirovljenike. Kako bi on bio što kvalitetniji i bolji za umirovljenike, predstavnici nositelja projekta, partneri na projektu te ključni dionici na lokalnoj razini – predstavnik grada Novog Marofa, ravnateljica CZSS Novi Marof te ravnateljica HCK GDCK Novi Marof održali su osam sastanaka radne skupine, na kojima se razvijao dokument/akcijski plan za Program dnevnog boravka za umirovljenike u Novom Marofu. Temeljem stručnih "inputa" i zaključaka radne skupine, razvojni/akcijski plan napravile su Božica Purgar (UU Novi Marof) te Katica Sakač (UU "Zajedno") - napominju iz Udruge umirovljenika Novi Marof .

dnevni_boravak_umirovljenici_novi_marof_07092022_1.JPG

U dokumentu su opisane osnovne djelatnosti Dnevnog boravka za umirovljenike usklađene s primjerom Svjetske zdravstvene organizacije, primjenjive na lokalnoj razini. Definirano je mjesto, radno vrijeme, kontakt broj, korisnici i osnovni sadržaji.

Tako se u Dnevnom boravku umirovljenika u Novom Marofu redovito provode različite aktivnosti u potpunosti prilagođene željama i potrebama umirovljenika – turnir u šahu, turnir u belotu, igranje pikada, bacanje visećih kugli, vježbanje pilatesa, proslave rođendana, obilježavanje prigodnih datuma (Valentinovo, Uskrs, Dan žena, Dan starijih osoba, ručni radovi, nordijsko hodanje, peku se kolači…

U suradnji s organizacijama civilnog društva provode se razne edukacije i radionice, obilježavaju se prigodni datumi (Valentinovo, Uskrs, Dan žena…), organizira se nordijsko hodanje, izrađuju se ručni radovi, peku se kolači, gledaju se prigodni televizijski programi i emisije, čitaju se dnevne novine te periodični časopisi i još mnogo toga.

dnevni_boravak_umirovljenici_novi_marof_07092022_12.JPG

dnevni_boravak_umirovljenici_novi_marof_07092022_13.JPG

Facebook komentari
Komentari ispod članaka ni na koji način nisu stavovi uredništva Varaždinskih vijesti te su za njih odgovorni isključivo čitatelji. Ističemo kako je stav redakcije da je zabranjeno vrijeđanje, govor mržnje te poticanje diskriminacije na osnovi rase, etničke pripadnosti, boje kože, spola, jezika, vjere, dobi, rodnog identiteta ili spolne orijentacije. Svi komentari za koje uredništvo procijeni da su neprikladni bit će obrisani, a njihovi autori prijavljeni nadležnim tijelima.
Povezani članci