Udruga udomitelja "Nada" povodom Majčinog dana u Ivancu okuplja žene svih dobi

M.G.A./Varaždinske vijesti | 9.5.2019. u 18:25h | Objavljeno u Našim krajem

Udruga udomitelja „Nada“ Ivanec u povodu Majčinog dana organizira u subotu, 11. svibnja, događanje „Žene za žene“ - ivanečki doručak“.

Događanje je namijenjeno svim ženama grada Ivanca i okolice bez obzira na dob, zanimanje i socioekonomski status. Cilj je druženje i zajedničko djelovanje žena, a novčanu potporu za realizaciju ovog projekta pruža i Grad Ivanec.

Osim druženja, ivanečki doručak je prilika da za zajednički stol sjednu različite žene, s raznim iskustvima, kako bi spoznale koliko su slične i da, unatoč tome što žive različitim stilom, zapravo imaju iste potrebe i suočavaju se sa sličnim teškoćama. Druženjem se želi potaknuti žene da razmjenom iskustava i uz zajedničku snagu pokrenu promjene koje će doprinijeti povoljnijem položaju žena.

Tema ovogodišnje manifestacije bit će udomiteljstvo, budući da je inicijativa za takav događaj krenula od Udruge udomitelja i obiteljskih domova “Nada”.

Udomiteljice iz Ivanca i okolice ispričat će svoja iskustva vezana uz udomiteljstvo te iznijeti motive koji su ih potaknuli da u svoj dom i svoju obitelj odluče primiti dotad sasvim nepoznate osobe, bilo djecu ili odrasle, starije i nemoćne osobe. Također, bit će riječi i o tomu kako su se odlučile na taj korak, kako su se za dolazak novih osoba pripremale sa svojim obiteljima te kako je na to reagirala njihova okolina.

Psihologinja s dugogodišnjim iskustvom o ovoj će tematici govoriti iz perspektive struke. Druženje će imati i humanitarnu notu jer će se dio prihoda od donacija namijeniti akciji „Da kuća postane dom“, za četiri sestre Majhen koje su ostale bez oba roditelja. Za ugodnu atmosferu pobrinut će se Ženski vokalni ansambl Kaliope. Svaku ženu očekuje iznenađenje i nagradna tombola. Početak manifestacije je u 10 sati u dvorani Vita u Ivancu.

Označeno u